D. Zultse VV - SK Lebeke-Aalst 11-0

Op de voorlaatste speeldag kon D. Zultse VV zich verzekeren van een verlengd verblijf in eerste nationale. Zultse won vlot van SK Lebeke-Aalst maar het was bibberen tot op het eindsignaal van de wedstrijd VCDE Aalst-M. Veltem om de zekerheid van 1ste nationale te verkrijgen (dat niet verder kwam dan een gelijkspel).

Zultse was heer en meester over de wedstrijd. Al vlug bleek dat de geel-groene aanhang voor de volle buit ging.Al na 8 minuten kregen we het eerste doelpunt. Femke Debruyne trok voor en Darline Vandendorpe rondde af (1-0). Dezelfde Femke Debruyne was in de eerste helft gretig in de assists. Nog voor het kwartier kon ze Thea de Blaey bereiken die Zultse op een veilige 2-0 bracht.Zultse vond dit duidelijk niet genoeg en bleef op zoek naar meer doelpunten.

Een mooie vrije trap van Thea de Blaey (18') ging in de rechthoek binnen en twee minuten later kon Annelies De Meyer via een afstandschot de 4-0 op het bord plaatsen.

Gelegenheidsdoelvrouw Marijke De Rouck was gefrusteerd bij het laatste doelpunt en de woorden ,,zwarte hengst'' waren voldoende voor een ,,rood kartonnetje''. SK Lebeke-Aalst moest met 10 verder, hetgeen het verloop van de wedstrijd voor hen niet vereenvoudigde. Zultse kende geen berouw en zette SKLA nog voor rust knock-out via Davina Callens, Darline Vandendorpe en Thea de Blaey. Voor Vandendorpe trouwens het 150ste doelpunt in nationale voor Dames Zultse VV.

De tweede helft was logisch gezien een helft teveel. SK Lebeke-Aalst kon weinig of zelden dreigen terwijl Zultse de score geleidelijk opdreef. Femke Debruyne, de 15-jarige Debbie Vandemaele, Davina Callens en de herstelde Joke Verlinde maakten de 11-0 rond.

Tegen die tijd was de uitslag van VCDE Aalst-M. Veltem al bekend...en kon het feest beginnen. (Bron: Geert De Poorter-D.Zultse VV)