Lentezon Beerse-Stand. Luik 3-1

Lentezon Beerse-Stand. Luik  3-1

Lentezon heeft een verrassende doch verdiende overwinning geboekt tegen een vooral in de tweede helft onmondig Standard.

Het eerste kwartier bleef gelijkopgaand met aan weerszijden enkele kansjes. Daarna toch iets sterker Luik met goede mogelijkheden, doch de lat of Liesbeth Molenberghs stonden in de weg. Pech toch voor de thuisdefensie dat een verre voorzet door iedereen juist werd gemist of nog net iets aangeraakt en gelukkig voor de bezoeksters in doel belandde: 0-1.

Lentezon reageerde praktisch onmiddellijk. Dorien Truyens glipte door de buitenspelval en scoorde netjes met een verre lob. Het bleef een aangenaam kijkstuk in de eerste helft met kansen aan weerszijden, de 1-1 ruststand was dan ook terecht.

In de tweede periode was het de thuisploeg die het gretigst uit de kleedkamers kwam.

Op de 10' knutselde de thuisploeg een prima en snel opgezette aanval in elkaar. Een prima driekhoek Vero Bouwens-Kim Verlooy-Sarah Glazemaekers bracht de thuisploeg op voorsprong: 2-1. Standard kon daar weinig tegenover zetten en toen in de 20' een nieuwe driehoek met deze keer Leen Janssen-Sarah Glazemaekers-Kim Verlooy die afwerkte, de voorsrpong van de steenbaksters nog vergrootte was het iedereen op en rond het veld duidelijk dat er een verrassende overwinning voor Beerse zat aan te komen: 3-1.

Een sterke Kim Verlooy was nog dicht bij een vierde treffer en in de lange blessuretijd hadden de bezoekers tot tweemaal toe de mogelijkheid om tegen te scoren, maar ze verzuimden.

Een mooie overwinning voor de thuisploeg die hier wat moed uit kan putten om de dubbele confrontatie met Wezemaal en de laatste competitiematch op Anderlecht met een goed gevoel te kunnen laten aanvangen. (Peter Maene-Lentezon Beerse)