Preview: doelpuntenmakers gezocht!

Preview: doelpuntenmakers gezocht!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee weken geleden kwam geen enkele ploeg tot scoren. Maar in tegenstelling tot Porto en Deportivo zorgde de halve finalisten van de Uefa beker toen wel voor mooie wedstrijden. Alleen het tikkeltje geluk ontbrak hen om de netten te doen trillen. De paal stond in de weg of een uitstekende doelman hield met een uitstekende reflex het gemaakte doelpunt toch nog uit doel.

Vanavond zal er alvast gescoord worden. Is het niet in de reguliere speeltijd of via een silver goal, dan is het zeker van op de strafschopstip. Marseille ontvangt in het Stade du Vélodrome het Newcastle United van Sir Bobby Robson. In Saint James Park waren de Fransen de aanvallendste ploeg en Drogba zag zijn schot voorbij Shay Given vliegen. Voor de Ier was er gelukkig nog het doelhout dat de Ivoriaan van een doelpunt hield. Vanavond rekenen ze in Zuid-Frankrijk weer op de klasse van de Ivoriaan. Niemand scoorde meer doelpunten in deze Europese campagne, al moet hij na gisteren wel Morientes naast zich dulden.

De Engelsen wacht alvast een warm onthaal in Marseille. De moeilijke taak moet dan nog tot een goed einde gebracht worden zonder Bellamy, Jenas, Dyer en Woodgate. Woodgate is out voor de rest van het seizoen. Zijn plaats wordt meer dan waarschijnlijk ingenomen door Titus Bramble. De Franse coach José Anigo heeft meer geluk dan zijn collega. Hij recupereert in vergelijking met de heenmatch aanvaller Steve Marlet. Het wordt hoogstwaarschijnlijk een zeer ‘close’ wedstrijd al hellen de omstandigheden in het voordeel van Marseille.

In Spanje nemen Valencie en Villareal het tegen mekaar op. Valencia is favoriet om door te stoten naar de finale maar doelman Cañizares verwacht een zeer moeilijke partij. De doelman van de Spaanse leider verwacht dat het hen zeer moeilijk zal gemaakt worden. Valencia-coach Benitez kan trouwens geen beroep doen op enkele belangrijke pionnen in zijn elftal. De ervaren Carboni is geschorst terwijl Fabio Aurelio nog niet hersteld is van zijn blessure. Daarnaast zijn Vicente Rodriguez en Miguel Angulo nog twijfelachtig. Goed nieuw kwam er wel van Pablo Aimar die aan de wedstrijd kan beginnen.

Voor de bezoekers uit Villareal is het de unieke mogelijkheid om Alaves achterna te gaan. Alaves, met Jordi Cruyff haalde in 2001 verrassend de finale waarin het pas na verlengingen met 5-4 verloor van Liverpool. Villareal wist dit seizoen pas Europees voetbal af te dwingen via de Intertoto. Het sprookje zou nog mooier zijn dan dat van Alaves. Middenvelder Coloccini heeft alvast geen schrik van de atmosfeer die er in Mestalla zeker zal hangen. Niet de supporters maar de spelers zullen beslissen wie er naar Zweden mag afreizen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties