Heusden dichtbij tweede klasse

Heusden Zolder heeft vanavond een zware 4-0 nederlaag geleden bij het zwaar geteisterde Lierse. De Limburgers zaten vanaf het begin slecht in de wedstrijd en Lierse was duidelijk de betere ploeg. Na twintig minuten was het Schaessens die de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong zette. Drie minuten later verdubbelde Sels de voorsprong voor de thuisploeg, even later zorgde Delorge zelfs voor de 3-0. Na rust bloede de partij wat dood, tien minuten voor tijd zorgde Thompson nog voor de 4-0.

Door de nederlaag blijft Heusden op de voorlaatste plaats staan in de rangschikking met nu twee punten achterstand op de nummer zestien Charerloi. Of Heusden die punten nog goed kan maken is maar de vraag. Charerloi krijgt namelijk het pas geredde Bergen over de vloer dat niks meer te winnen of te verliezen heeft. Het is maar de vraag of gouwgenoot Bergen Charerloi, dat wel nog de punten nodig heeft, veel in de weg zal leggen.