VB: Wie belandt in het vagevuur?

VB: Wie belandt in het vagevuur?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond valt mogelijk het doek in de degradatiestrijd, maar dat kan ook nog volgende week zijn. Bovenaan het klassement zijn de kaarten al geschud, onderaan kan echter alles nog. Zelfs Cercle en Bergen hebben hun schaapjes nog niet op het droge, al zou het voor die twee clubs al serieus moeten verkeerd lopen, mochten ze zich niet kunnen handhaven in 's lands hoogste klasse. Speeldag 33:

De laatsten zullen de eersten zijn. De eerste om te zakken of de eerste om zich te redden. Dat laatste lijkt niet zo waarschijnlijk voor de 'Great Old'. Ze kunnen zich vanavond hoedanook niet verzekeren van het behoud. Op de Bosuil heersen spanning en hoop. Hoop omdat STVV de zwakste ploeg is van de terugronde, de ploeg heeft absoluut niets meer te winnen of te verliezen en de 'Kanaries' moeten bovendien naar Antwerpen komen. Van alle degradatiekandidaten heeft Antwerp vanavond de meest hapklare brok om op te peuzelen.

Charleroi moet op bezoek naar Standard. Een Waalse derby in volle degradatiestrijd. Charleroi hoopt op een cadeautje van de 'Rouches' maar die zijn niet van zin de punten op een dienbordje aan te reiken. Bovendien koestert Standard nog de illusie de tweede plaats nog te kunnen pakken. Dus op Sclessin zal het er hard tegen onzacht aan toegaan.

Heusden-Zolder trekt naar Lierse. Misschien is dat wel een vergiftigd geschenk want de 'Pallieters' lopen extra geprikkeld rond na de licentiemoeilijkheden. Het kan voor Lierse de laatste thuismatch zijn in lange tijd in de hoogste voetbalklasse. Heusden-Zolder zal dus ook daar niet moeten rekenen op makkelijke puntenwinst. Het 'Zwaard van Landsheere' zou dus wel enige invloed kunnen hebben op de degradatiestrijd.

Dan kort de wedstrijden van de winnaars van de afgelopen weken: Anderlecht en Club Brugge. Anderlecht trekt naar het Jan Breydelstadion om er Cercle Brugge partij te geven. De 'Ploeg van 't Stad' zoals Cercle zichzelf noemt, heeft genoeg aan één schamel puntje om de redding te verzekeren. Anderlecht overweegt om met een aantal jongens zoals Calincov aan te treden. Een eindeseizoenswedstrijd dus voor paarswit.

Club Brugge is blij dat het nu pas naar Charles Tondreau moet. Een verplaatsing naar Bergen is nooit gemakkelijk al pakken 'les Dragons' bijzonder weinig punten in eigen huis. Eén puntje sprokkelen en Club heeft die tweede plaats definitief vast.

Resten nog: La Louvière-Beveren, Genk-Westerlo, Moeskroen-Germinal Beerschot en Lokeren-AA Gent. Kortom: Verlamd de bekerstress de Ivorianen opnieuw, verwent Genk nog eens zijn thuispubliek dit seizoen, bewijst Pieroni dat Auxerre zich niet vergist heeft en wie van de twee Oost-Vlaamse ploegen wil al in de wei op 19 juni voor de Intertoto?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties