RSC Anderlecht-R. Wezemaal 1-1 (pen.1-3)

In deze bekerfinale kreeg landskampioen Wezemaal het op geen presenteerblad aangeboden.

Wegens het vroeg startuur waren enkel de fans van beide ploegen aanwezig met daartussen enkele tientallen vrouwenvoetballiefhebbers.

Wie echter dacht dat Wezemaal op een drafje de beker zou meepikken kwam bedrogen uit. Nochtans nam de landskampioen een riante start. De stadionklok had amper de eerste minuut rond gemaakt of Verelst scoorde na een prachtige actie de openingstreffer: 1-0.

Evident dat velen zich opwarmden op alweer een doelpuntenrijke wedstrijd. Dat werd het dus niet want kwam Anderlecht niet verder dan de Wezemaalse ,,16' ook de kampioenen kregen de Anderlechtse verdediging niet meer op het verkeerde been.

Bovendien was het duidelijk dat een fysiek sterker Anderlecht in de tweede helft koortsachtig op zoek ging naar de gelijkmaker. Nochtans was het slechts in de slotfase dat Anderlecht via Mannaerts op gelijke hoogte klom: 1-1.

Wegens geen verlengingen, dat in de kaart zou hebben gespeeld van Anderlecht, moesten strafschoppen het verdict vellen.

Door het stoppen van twee elfmeters profileerde Anderlechtse doelvrouw Gave Van Poucke zich bijna tot matchwinnares. Dat werd echter tenietgedaan door haar medespeelsters die drie strafschoppen verknoeiden terwijl Wezemaal driemaal scoorde. Wegens die stand (1-3) moest Anderlecht zelfs geen vijfde strafschop nemen. De Brusselse ploeg meteen ontgoocheld en de kampioenen uitbundig wegens die dubbele slag.

Omwille van weinig tijd voor meer huldiging, de grote bekerfinale kwam er aan, bleef het bij de bekeroverhandiging en korte viering voor Rapid Wezemaal.

Of hoe het vrouwenvoetbal nog maar eens in het hoekje werd gepiloteerd!