Seizoensanalyse SK Beveren

Seizoensanalyse SK Beveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Beveren, dit seizoen twaalfde geëindigd, kende een rustig seizoensverloop. Feit is dat het seizoen ingezet werd met enkele nederlagen, maar dat in december een piek werd bereikt met het gekende sambavoetbal. De Ivoriaanse balvirtuozen toonden zich van hun beste kant dus in de winterperiode.

Het vertrek van Yapi Yapo en Touré zorgden vooralsnog dat er geen té grote leemtes achterbleven bij de geel-blauwen. In doel stond een sterke Copa, eigendom van de Franse club Rennes. Die speelde zich met momenten zodanig in de kijker dat hij de interesse van Club Brugge kon losweken. Club, dat na het afhaken van Verlinden zich niet zo zeker voelt met vervangers Stijnen en Butina. Tot dusver is het nog niet zeker of Copa blijft, vermoedelijk wel. Trainer Herman Helleputte wist van de Afrikaanse parels een redelijk geheel te vormen. Het moet echter wel gezegd dat de ploeg eerder op individuele ingevingen en klasse teert, dan écht collectief.



In de spits bloeit er Belgisch talent onder de naam Björn Vleminckx. Deze spits getuigt van heel wat progressiemarge en moet zeker in het oog gehouden worden komend(e) seizoen(en).

Tijd voor wat statistieken van Beveren: de ploeg wist 8 keer na elkaar niet te winnen en was 4 keer ongeslagen op rij. Het pakte maar liefst 13 (!) rode kaarten en 45 gele kaarten. Gemiddeld waren er 7124 toeschouwers bij elke thuismatch van Beveren. Topschutter bij Beveren was Kaïper.
Beveren wacht er nog een zware klus wanneer het in de bekerfinale Club Brugge bekampt.

Eerder verschenen seizoensanalyses:

SK Beveren

Sint-Truiden
Cercle Brugge

Charleroi
Bergen
Heusden-Zolder
Antwerp
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties