Australië leidt met zes op zes

Australië leidt met zes op zes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede fase van de WK-voorronde in de Oceanische zone heeft favoriet Australië een goede start genomen. Het leidt na twee speeldagen met het maximum van de punten.

Op de 1ste speeldag won Australië de topper van Nieuw-Zeeland met 1-0. Bresciano scoorde in de 40ste minuut de enige treffer van de partij. Tahiti en Fiji kwamen op de eerste speeldag niet tot scoren. Solomon Islands won nipt met 0-1 van Vanuatu. Op de tweede speeldag wist Australië zeer makkelijk Tahiti opzij te zetten met 9-0. Josip Skoko scoorde één keer. Sterjovksi speelde slechts één helft, maar scoorde toch drie keer. Nieuw-Zeeland klopte Solomon Islands met 3-0. Fisher opende de score in de 36ste minuut. Fiji won met 1-0 van Vanuatu door een goal van Tuma in de 74ste minuut.

Alle wedstrijden worden in Adelaide (Australië) gespeeld. Alle landen spelen één keer tegen elkaar. De top twee maakt in een heen- en terugwedstrijd uit wie de play-off mag spelen tegen nummer 5 uit de Zuid-Amerikaanse zone. De winnaar hiervan mag naar het WK in Duitsland.

Stand na 2 speeldagen:

1. Australië 2-6 (10-0)
2. Fiji 2-4 (1-0)
3. Nieuw-Zeeland 2-3 (3-1)
4. Solomon Islands 2-3 (1-3)
5. Tahiti 2-1 (0-9)
6. Vanuatu 2-0 (0-2)

Volgende speeldag:

2 juni 2004
Australië - Fiji
Nieuw-Zeeland - Vanuatu
Solomon Islands - Tahiti
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties