Australië zet Nieuw-Zeeland een hak

Australië zet Nieuw-Zeeland een hak
Foto: © SC

Australië had het zelf maar voor het kiezen. Tegen wie wouden The Aussies de Oceanische finale van de WK-voorronde afwerken? Aartsrivaal Nieuw-Zeeland of het nietige Solomon Islands? Australië speelde op de laatste speeldag tegen Solomon en als het de eilandbewoners een puntje zou gunnen, was alles in kannen en kruiken. En zo geschiedde.

Nieuw-Zeeland won z'n laatste duel met 0-2 van Fiji. Een zege van Australië tegen Solomon zou ervoor zorgen dat Australië-Nieuw-Zeeland de Oceanische finale werd. In de vorige twee confronaties met Solomon won Australië met maar liefst 13-0 en 0-6. Maar vandaag werd het 2-2. Daar zit - met alle respect - een duidelijk geurtje aan. Menapi bracht Solomon vlak voor de pauze op 1-0. Na de rust lukten Cahill (Millwall) en Emerton (Blackburn) de 1-2 voorsprong voor The Aussies. Maar in de 76ste minuut scoorde Menapi de gelijkmaker. Tussendoor had Kisnorbo rood gezien voor Australië, in de 57ste minuut.

Na het fluitsignaal kwam er een spontaan applaus van de Australische aanhang voor de Solomon Islands. Die wisten met hun vreugde geen blijf, al zal Australië wel een handje hebben toegestoken. Solomon en Australië beslissen nu in een heen- en terugwedstrijd wie tegen het nummer 5 van Zuid-Amerika de play-off speelt. De winnaar hiervan gaat naar het WK in Duitsland. Waarschijnlijk zal Australië er dan wel weer een lap opgeven en Solomon met dubbele cijfers naar huis sturen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties