Favoriet won Eurocup Beach Soccer

Favoriet won Eurocup Beach Soccer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgie dat nochtans goed op dreef was tijdens de voorbereiding van dit EK eindigde op de achtste en laatste plaats. Portugal, de gedoodverfde favoriet maakte de verwachtingen waar en werd Europees Kampioen. Onderstaand een verslag van het voorbije kampioenschap.

Uitslagen Eerste ronde:
Frankrijk-Belgie 8-4
Zwitserland-Italie 5-6
Spanje-Engeland 7-2
Portugal-Noorwegen 14-3


Op dag twee moesten in de eerste twee wedstrijden de verliezers van dag 1 in het zand. Daarin klopte Engeland-Zwitserland met 2-1 en moest België de duimen leggen na een adembenemend slot tegen Noorwegen met 10-9.
De winnaars speelden eveneens tegen mekaar en daar klopte Spanje-Italie met 11-3 en moest het Frankrijk van Eric Cantona het opnemen tegen het gastland met aanhang. Op het scherp van de snee verliepen de duels tussen voormaligBenfica-verdediger Hernani en de Franse ster Cantona, al verliep een en ander niet zonder kleerscheuren. Madjer velde uiteindelijk het verdict met 5 goals al liet ook Cantona met 4 doelpunten zich niet onbetuigd. Jammer genoeg speelde het opstellen van de eerder zwakke Franse doelman zijn rol in deze wedstrijd.

Op de derde en laatste dag speelde Belgie tegen Zwitserland. Na een wedstrijd op hoog niveau en de uitsluiting van Rubinelson (in een ander leven aktief bij Seraing) verloren onze landgenoten de match in de laatste seconden met 5-4.
Voor de 5 en 6 de plaats klopte Engeland met hun tweede zege ooit Noorwegen met 4-3 cijfers.
In de troosting zagen we andermaal een zeer goede Eric Cantona doch zijn 5 goals waren niet voldoende om voorbij Italië te geraken want ook aan de andere kant schoot ene Agostini de bal 5 keer voorbij Olmeta.Na afloop wezen de bordjes 9-9 en Italie nam het voortouw via een goldenpenalty. Opmerkelijk figuur op de Franse bank was Michel Platini die zijnlandgenoten fel aanmoedigde.

De finale bracht de twee verhoopte teams tegenover elkaar met Portugal enSpanje. Beide ploegen gaven een show van acrobatische acties gekruid met tal van 'bicycles' en opnieuw toonde Madjer zich de held van de match met 5 goals. Portugal won deze finale met 8-3.
De prijsuitreiking werd verricht door een andere legende uit het verledennamelijk Eusebio. Hij gaf de teamprijs aan Portugal en ook alle individueleprijzen gingen naar het gastland met als beste speler en topschutter Madjer en de beste goalie Joao Carlos.

De EPBSL kan terugkijken op een fantastisch evenement en wij hopen dat zij ons in de toekomst nog iets beter informeren zodat wij u nog sneller op de hoogte kunnen houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties