Oostende wint derby

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Neo-eertseklasser KV Oostende had het op het veld van sparringspartner Hoger Op Oostende alles behalve makkelijk. Pas in het laatste kwartier kon het zich verzekeren van de winst.

Oostende had het vooral moelijk met het vinden van de juiste combinaties. Toch kwam het al na zes minuten op voorsprong via Nijs. Daarna kreeg KV Oostende nog wel enkele kansjes, maar het bleef bij 0-1 tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Hoger-Op knap op gelijke hoogte via Baes, die kon profiteren van een mistasten van keeper Thieren. KV Oostende begon opnieuw te zoeken naar een treffer en kreeg die enkele minuten later ook: Patrizio zette zich door en werd foutief afgestopt in de zestienmeter, zodat de scheidsrechter naar de penaltystip moest wijzen. Lauwers liet de kans niet onbenut en zette KV 1-2 voor. Zes minuten voor tijd scoorde Lauwers ook nog de 1-3.

Opstelling KV Oostende voor rust: Habran, Bozinovski, Ramcic, Portier, Van Herreweghe, Karaca, Stilmant, Nijs, Juninho, Pernis en Pascucci.
Opstelling KV Oostende na rust: Thieren, Bozinovski, Vandenberghe, Wallaeys, Coudeville, Van Rumst, Okon, Van Herreweghe, Juninho, Lauwers en Pascucci.