Preud'homme nieuwe bondsvoorzitter?

Preud'homme nieuwe bondsvoorzitter?
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Sportief manager Standard genoemd als opvolger Jan Peeters



Michel Preud'homme, sportief manager bij Standard, is één van de kandidaten om volgend jaar Jan Peeters op te volgen als voorzitter van de Belgische Voetbalbond. Dat staat te lezen in Sport/Voetbalmagazine. Volgend jaar moet een nieuwe voorzitter gezocht worden bij de KBVB. De andere circulerende namen op dit moment zijn die van Roger Vandenstock, voorzitter van Anderlecht en momenteel ondervoorzitter van de Voetbalbond, en Guy Lambeets, voormalig voorzitter van Sint-Truiden.

Preud'homme zelf is de meest opvallende naam van het lijstje, maar maakt waarschijnlijk minder kans dan de andere. De voormalige doelman van de Rode Duivels trad nog maar sinds kort toe tot het Uitvoerend Comité van de Voetbalbond en is veruit de jongste van de drie kandidaten. Zijn kandidatuur toont echter wel een gezonde brok ambitie bij de Luikenaar.

Die ambitie is ook te vinden bij zijn club Standard op dit moment. De Rouches speelden gisteren nog een oefenwedstrijd tegen Willem II, een match die uitgroeide tot een geladen duel. Twee doelpunten slechts, wat resulteerde in een billijk gelijkspel, maar ook twee rode kaarten en een resem opstootjes, die de wedstrijd enigszins ontsierden. Standard lijkt gemotiveerd en scherp om het nieuwe seizoen te beginnen.

Nog met het oog op het nieuwe seizoen maakte de club ook de komst bekend van Michael Turnbull. Dat kon u al lezen op Voetbalkrant. De 23-jarige Australiër wordt bij de Rouches de doublure van de teruggekeerde Vedran Runje. Hij traint al een tijdje mee met de A-kern.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties