Guillou is realistisch

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Guillou is realistisch
Foto: © SC

Sterke man achter Beveren is Jean-Marc Gouillou. Hij geeft toe dat Beveren nog niet klaar is voor de competitie. En dit door de het vertrek van Lolo, Stepanovs en Boka, Wostijn, Lebras, ... Versterkingen kwamen er nauwelijks en daarbij zijn er nog tal van geblesseerden. Toch maakt hij er geen drama van en blijft hij geloven dat Beveren zich ook dit seizoen zal redden.

Guillou: "Het is een jaarlijks weerkerend verschijnsel, ik maak er niet zo'n drama van. Onze kern zal over twee weken compleet zijn, dat is sneller dan vorig jaar. Normaal begint het seizoen van Beveren na zeven speeldagen, di seizoen zal dat na vijf speeldagen zijn. Weer winst dus. Het was trouwens nodig om spelers te verkopen. Beveren heeft altijd twee ambities: winst maken en prachtvoetbal spelen. Kijk, kampioen worden we toch niet. We zouden graag bij de topvijf horen, maar mooi voetbal brengen heeft prioriteit."

Trainer Herman Helleputte smeekt al weken voor versterking en een uitbereiding van de kern. Toch zijn er steeds weinig spelers op training te vinden.  Gouillou is het er met eens dat er spelers moeten bij komen.

Guillou: "Ik ben het met hem (Helleputte)  eens dat er versterking moet komen, want met deze groep kunnen we zomaar degraderen. Maar drie spelers volstaan. Eén of twee verdedigers en één aanvaller. Als we er twee titularissen bij hebben, zijn we even sterk als vorig jaar. Versterking kan komen van Arsenal en de Academie. En eind augustus kan het altijd zijn dat we spelers kunnen huren van Marseille of Rennes of andere Franse clubs."

De seizoensstart van Beveren is verre van gemakkelijk. Starten tegen Brugge en 2 speeldagen later tegen Anderlecht.

Guillou:  "Oh, dat vind ik een voordeel. Financieel betekent het meteen een voltreffer. En normaal zijn dat wedstrijden die je toch verliest, zelfs als je op volle sterkte bent. Dus kunnen we die kleppers beter nu krijgen. Puur voetballend vind ik het jammer dat we de toppers niet met een volledige groep kunnen bekampen, maar wiskundig gaat het Beveren beter uitkomen. En wie zegt dat we niet voor een stunt kunnen zorgen?"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties