Analyse Intertoto werkt inspirerend

Rita De Meyer
| 0 reacties
Intertoto werkt inspirerend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analyse 1e speeldag Jupiler League

Vier leiders na speeldag 1

De verrassing van deze openingsspeeldag zagen we vrijdagavond al. Landskampioen Anderlecht ging kurkdroog de boot in op Le Cannonier. Veel woorden aan de prestatie van de Brusselaars vuil maken hoeft niet. Paarswit kwam tekort op alle fronten en speelde slap en ongeonspireerd. Zewlakow en Dimbala - onthoud vooral Dimbala - hielden de drie punten in Moeskroen. Ook die andere titelkandidaat kon niet winnen. Beveren hield Club Brugge van de drie punten, en dat was op zijn minst niet onverdiend te noemen. De Champions League lijkt op dit moment te primeren op de competitie. Misschien een kans voor enkele outsiders om een aantal punten uit te lopen op de titelkandidaten?

Misschien voor Genk dat in de slotminuut kon winnen van FC Brussels. Of Germinal Beerschot, tot nader order de enige eersteklasser uit Antwerpen, dat zonder rivaal Antwerp het juk van de eeuwige middenmoot dit jaar hoopt af te schudden. De Ratten wonnen mooi in Gent. Of La Louviere, de eerste leider - op basis van het doelsaldo - van de nieuwe jaargang. De Wolven wonnen overtuigend op Charleroi, in een aangename en sprankelende pot voetbal, bovendien gekruid met 7 doelpunten. Een duidelijke hint dus naar de blauwzwarte en paarswitte kampioenskandidaten.

Nieuwkomers Brussels en Oostende toonden zich al op de eerste speeldag eerste klasse waardig. Een veelbelovende vaststelling, al hadden de kustjongens zonder ene Tosin Dosumnu toch meer te vieren gehad tegen Westerlo. Cercle Brugge, kampioen van de middelmaat en de gelijke spelen, deelde voor de veradering - hoeveel draws waren het vorig jaar? - de punten thuis tegen Lokeren. Ook Bergen, Sint-Truiden, Standard en Lierse moeten het na speeldag 1 stellen met dat ene puntje.

Hoe dan ook blijft de conclusie van deze speeldag gericht naar Club en Anderlecht. Opvallend hoe deze - grote ploegen - te veel met Europees voetbal in het hoofd zitten op dat moment. Benieuwd of het frisse voetbal van enkele kleinere ploegen de groten kan inspireren tot beter werk volgende week. Zoals de rangschikking er nu echter uitziet, met Genk op kop, Standard en Club in de middenmoot en Anderlecht laatste, zal iedereen volgend jaar wel de Intertoto willen spelen.

Redactie: Wim Pauwels
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties