Derde ronde Beker van Belgie - 1/16de finale

Guillaume Belaey

Helchteren - Zultse VV  0-5
Zultse kreeg voor de 1/16de finale een niet al te gemakkelijke loting voorgeschoteld. Helchteren, een subtopper in 2de nationale, lag gebrand op een overwinning tegen een 1ste nationaler. Toch moest Helchteren zaterdag zijn meerdere in Zultse erkennen. Zultse creëerde in de eerste helft meerdere kansen bijeen maar bleef  wat onmondig in de afwerking. Zowel Lien Van Assche, Celine De Weerd, Joke Verlinde, Sofie Lefebvre en Thea de Blaey kenden geen succes bij doelpogingen.

Zultse had dan ook ruim veldoverwicht waarbij Helchteren af en toe tegenprikte. Zultse demonstreerde haar veldoverwicht met een doelpunt in de 32'. Via vele tussenstations, startend uit verdediging, kwam een combinatie Femke De Bruyne-Lien Van Assche bij Thea de Blaey. De Nederlandse aarzelde niet en schoot loeihard onder de deklat binnen. De thuisploeg reageerde nog even maar Evelyne Libbrecht stond steeds op de goede plaats. Zultse trok meteen richting kleedkamers met de gedachte ,,eigenlijk kon de wedstrijd op basis van de kansen al gespeeld zijn''. Ruststand: 0-1.

Wat niet echt lukte qua scoren in de eerste helft, lukte wel in de volgende 45 minuten. Een actie van Femke Debruyne en Lien Vanassche werd in de 46' door Celine De Weerd binnen gewerkt (0-2). Zultse bleef op dreef. Sarah Beeckmans kon nog net de bal binnen de lijnen houden en Vanassche aanspelen. Deze fungeerde perfect als tussenstation waarna Debruyne tegenvoets scoorde  in de 52' ( 0-3). Zultse wou de score verder uitbreiden maar de acties van Lien Vanassche kenden geen succes. Davina Callens miste op een haar na een voorzet terwijl Helchteren zich vooral moest beperken tot enkele speldeprikken.

In de 76' scoorde Zultse het mooiste doelpunt. Davina Callens nam in één tijd de bal op de slof en knalde in de kruising binnen (0-4). Vijf minuten voor affluiten werd een poging van Sofie Lefebvre in de ,,16'' met de hand gestopt. Vanop de stip kende Sofie uiteraard geen genade (0-5). Alvast een mooie uitslag voor trainer Koen De Scheemacker die volgende week de competitie start t tegeg  nieuwkomer DV Borgloon. Voor Zultse meteen naar de 1/8ste finales en dat is reeds vijf geleden dat de groen-witten daar nog eens inslaagden. (Bron: Geert De Poorter-Zultse)