Engeland grijpt belangrijke zege

Yves Dekoning

Polen-Engeland 1-2

Na het ontgoochelende gelijkspel in Oostenrijk heeft Engeland een nipte zege behaald in Polen. Alan Smith en David James moesten plaats ruimen voor Jermain Defoe en Paul Robinson. Die laatste kreeg de voorkeur op David James die de voorbije interlands een onzeker indruk naliet en meermaals in de fout ging. Na 36 minuten bedankte Defoe selectieheer Sven-Goran Eriksson voor het vertrouwen met een doelpunt. Het was al zijn tweede grote kans in de wedstrijd. Bij de eerste was hij nog te hevig, maar de tweede keer wist hij doelman Jerzy Dudek wel te verschalken. Hierna begon de thuisploeg de druk op te voeren, maar ze geraakt niet voorbij Robinson.

Twee minuten na rust werd het dan toch 1-1. Maciej Zurawski knalde de bal hard voorbij Robinson. Lang konden de Polen niet genieten van de gelijkmaker. Net voor het uur werd een voorzet van Ashley Cole door Arkadiuz Glowacki in eigen doel gedevieerd. Engeland kreeg vetrouwen en verhoogde het tempo, maar het bleef 1-2.

Polen: Dudek, Mila, Rzasa, Zewlakow, Glowacki, Bak, Rasiak, Krzynowek, Zurawski, Lewandowski, Kosowski.

Engeland: Robinson, Neville, Terry, King, Ashley Cole, Beckham, Lampard, Gerrard, Bridge, Defoe, Owen.

Scheidsrechter: Stefano Farina (Italië)