Nederland wint gevleid tegen Tsjechië

Nederland heeft vanavond enigszins verrassend met 2-0 gewonnen tegen Tsjechië. De zege was gevleid want Nederland scoorde uit drie kansen twee doelpunten, Tsjechië scoorde geen enkele keer uit een handvol kansen..

Tsjechië begon agressief aan de wedstrijd en zette hoog druk waardoor Nederland niet aan voetballen toe kwam. Metname middenvelder Marek Heinz was constant een dreiging voor de Nederlandse defensie, hij stuurde twee keer een speler vrij alleen voor de keeper en kreeg zelf een grote kans. Van der Sar kraakte echter niet en speelde een heel sterke wedstrijd. Het Nederlands elftal bleef daardoor in leven en kwam tegen de verhouding in zelfs nog voor rust op voorsprong. Rafael van der Vaart was na een slimme één-twee met Dirk Kuijt de aangever, Pierre van Hooijdonk de afmaker: 1-0.

Na rust werd de druk van de Tsjechen steeds groter. Nederland had echter niet te klagen over de arbitrage. Eerst liet Merk doorspelen nadat Heitinga de doorgebroken Baros neerhaalde, even later zag hij een fout van De Jong op Baros in het strafschopgebied over het hoofd. Een paar minuten voor tijd stelde Pierre van Hooijdonk met zijn tweede van de avond de overwinning voor Nederland veilig.