Rechtreekse CL-plaats in 2006?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Rechtreekse CL-plaats in 2006?
Foto: © SC

Eindelijk is het dan zo ver: Belgiƫ staat op de negende plek in de UEFA-ranking. Daarmee is een rechtreekse plaats in de Champions League dichtbij, al is die lang nog niet binnen...

Door de prestaties van de Belgische teams in de UEFA-Beker sprokkelde Belgiƫ gisteren vier nuttige punten. Daarmee wipt Belgiƫ over Schotland, dat de negende plaats bezette. Belgiƫ heeft nu een coƫfficient van 28.750 punten. Dat zijn 0.250 punten meer dan Schotland. Ook Tsjechiƫ (27.450) en Turkije (27.416) komen aardig in de buurt.

BelgiĆ« moet die negende plaats nu tot mei zien vast te houden, wil het in het seizoen 2006-2007 een rechtreekse plaats in de Champions League hebben. De kampioen van 2005-2006 krijgt dan dat plaatsje. De vice-kampioen mag dan in de derde voorronde starten (in plaats van in de tweede voorronde, zoals dat nu het geval is). KSK Beveren, Standard Luik, Club Brugge en Anderlecht moeten daarvoor zorgen. Zij kunnen nog Europese punten pakken voor ons land.

Bovendien heeft Belgiƫ een groot voordeel tegen over Schotland. De Schotten hebben immers nog maar drie teams in Europa. Dunfermline werd in de voorrondes van de UEFA-beker al uitgeschakeld. Ook Tsjechiƫ heeft slechts drie teams meer, Turkije heeft ze nog alle vier.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties