Voorbeschouwing JL: Speeldag 6

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: Speeldag 6
Foto: © SC

DERBY, ZESPUNTENMATCH EN EEN CLASH TUSSEN REVELATIES

Vanavond wordt op Tivoli de 6de speeldag afgetrapt van de Jupiler League. La Louvière en Excelsior Moeskroen kruisen elkaars degens. Het wordt overigens een speeldag met een pak interessante duels. Vooral de derby tussen Club en Cercle springt in het oog.

Zondagavond spelen Club Brugge en Cercle Brugge tegen elkaar. Vorig seizoen kon Club beide confrontaties makkelijk naar zijn hand zetten. Maar Cercle is versterkt en manifesteert zich als een steviger geheel dan vorig jaar. Ook de resultaten volgden met twee weken terug de zege in Westerlo en vorig weekeinde werd Germinal Beerschot met nul punten naar huis gestuurd. Club mist wellicht drie basispionnen die gisteren allemaal uitvielen in de Europese wedstrijd tegen Châteauroux. Simons zeker, Clement en Spilar lopen er allicht niet bij. Het wordt puzzelen voor Trond Sollied. In Brugge is iedereen nu al aan het uitkijken naar deze wedstrijd.

Vanavond al spelen La Louvière en Excelsior Moeskroen hun wedstrijd. Beide ploegen zijn dé revelaties van het seizoensbegin. Moeskroen leek veroordeeld tot een lang gevecht tegen de degradatie en van La Louvière had niemand een idee van wat het zou worden. Moeskroen bleek een goed geoliede machine met een Dimbala die nu toch lijkt te kunnen scoren en La Louvière is een combinatie van kracht en techniek waar de toppers nog niet klaar mee zijn. Een mooi duel dus vanavond op Tivoli.

Op Staaien weten ze nu al dat het seizoen heel lang zal duren. St.-Truiden VV miste de start compleet en ontvangt nu al in een zespuntenmatch KV Oostende. Dat de kustjongens onderaan zouden staan, daar kan niemand met verbazing naar staan kijken. St.-Truiden kan mits winst tegen Oostende de relance terugvinden en zich de volgende weken naar hogere regionen opwerken. Oostende drijft op zijn enthousiasme. De bestuurders van KVO zeiden het al voor het seizoen: onze competitie begint na de komst van Anderlecht. Wel, laat het dan eens zien.

Als VC Westerlo de buren uit Genk ontvangt, dan weet je dat je wat kan verwachten. In het Westels kuipje zijn ze er alles aan genegen om de grote Limburgse buur in het verlies te duwen. Westerlo ging vorige week op een diefje winnen bij Brussels. Genk speelde 1-1-gelijk tegen Standard. Het wordt een leuke burenstrijd die zich afspeelt in de hogere regionen van het klassement. Iets om naar uit te kijken.

Standard Luik ontvangt zondag op het middaguur 'tussen de soep en de patatten' SC Lokeren. De Oost-Vlamingen draaien geruisloos mee in de subtop van het klassement en klopten vorige week La Louvière. Knap werk en dat mogen ze nog eens overdoen in Luik. De thuisploeg slaagde er nog niet in één punt te pakken in eigen huis. Charleroi en Brussels, niet meteen ploegen van wie je dat zou verwachten, graaiden er de drie punten mee. Bangoura speelde op Genk een oerdegelijke wedstrijd en mag die lijn nu verdertrekken tegen zijn ex-club. Maar wat Standard gisteren tegen Bochum liet zien, laat alleszins niet het beste vermoeden.

Resten nog: RSC Anderlecht-SK Lierse, Bergen-Charleroi, Germinal Beerschot-FC Brussels en SK Beveren-AA Gent. Kortom: laat Mitu nog eens zijn kunnen zien tegen het makke Sporting van in Valencia, werkt Charleroi verder aan de ongeslagen reeks op verplaatsing, legt Snelders de GB-supporters het zwijgen op met een doelpunt of vijf en voert Beveren al een algemene repetitie op voor de komt van Levski?


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties