Reportage Voetbalkrant naar Ajax-Juventus

Rita De Meyer
| 0 reacties
Voetbalkrant naar Ajax-Juventus
Foto: © SC

“De pegel van Sonck deed de ArenA nog meer kolken!”
 
Een team van Voetbalkrant woonde vorige woensdag (15 september) de wedstrijd tussen Ajax Amsterdam en Juventus Turijn bij. Een impressie.
 
Naar de Amsterdam ArenA, dat is een treinreis van twee uur, een wandeltocht van een half uur dankzij een stilgevallen metro… het begon slecht. Maar dan, in de verte, opduikend achter de bomen, de ArenA.
 
Meer dan 45.000 mensen, een zalige sfeer in een kolkend stadion. De namen werden afgeroepen, de stadionomroeper start de hymne van de Champions League, 22 voetbalgoden wandelen het veld op. Slingers, vlaggetjes, confetti, alles vliegt je om de oren. Neem daar dan nog eens de zingende massa bij en je hebt een weergaloos gevoel, een niet te beschrijven kippenvelmoment.
We namen plaats tussen de spionkop van de Nederlanders en het vak van de Italianen. Een goede plaats, we zaten midden tussen de twee rivaliserende supportersclans.

Dat kwam uiteraard de, in ieder geval al schitterende, sfeer zeker ten goede.
Niet alleen de Nederlanders, maar ook de Italianen maakten er een aangename en sfeervolle wedstrijd van.
 
Net na het nemen van de eerste sfeerfoto worden we wakker geschud, Sonck met een pegel op de lat. Wacht, was het Sonck? Kijk, daar komt de herhaling op het scorebord, jaja, hij was het Handig toch, zo’n scherm! En ja hoor, hoeft het nog gezegd, die kans na twee minuten doen de Nederlanders helemaal uit hun dak gaan?
 
De eerste helft vond iedereen zwak. Weinig kansen, Juventus probeerde wel maar stuitte op een goede Ajax-verdediging. Tot aan deze bewuste fase: Del Piero legt af tot bij Camoranesi, hij tikt de bal achter het steunbeen en legt klaar voor Pavel Nedved en… het vervolg heeft u als voetballiefhebber zeker gezien. Dansende Italianen naast ons. Schitterende goal!

De tweede helft was beter, Ajax kwam meer aanvallen en Juventus liet betijen. Ajax mocht komen van een Juventus dat vertrouwde op het welbekende systeem van weleer.
De wedstrijd ging toch nog goed over en weer tot een kwartier voor tijd Alessandro Del Piero werd gewisseld voor Appiah, een verdedigende middenvelder, de 5-4-1 werd helemaal een feit.
 
Na de wedstrijd hadden we een klein vraaggesprekje met de winnaars van de VK ticketwedstrijd. Ook onze winnaars deelden onze mening, de uitstap was prachtig! Onder de indruk van de sfeer waren ze niet echt, ze waren immers al in Camp Nou geweest. Toch vonden ze het een gezellig stadion met een goede sfeer. Ook de Italianen deden goed mee, hun plaatsen waren immers ook vlakbij het bezoekersvak. Mocht er nog een ticketwedstrijd komen dan zouden ze zeker meedoen, een tripje naar Duitsland zouden ze nog wel zien zitten. Misschien een ideetje voor onze volgende actie, wie weet!
 
Uw verslaggever: Anthonis Ronny
Vk-team: Niels, Joey en Ronny
 
Onze dank aan Hosting-garage.com en Way2Events.be voor het mogen meebeleven van deze mooie wedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties