Tbilisi zorgt voor enorme stunt

Anthony Van der Planken

Dinamo Tbilisi heeft voor een enorme stunt gezorgd in de UEFA-Beker. De Georgiërs schakelden thuis het Poolse Wisla Krakow uit.

Twee weken geleden kwam Dinamo 0-2 voor op het veld van Wisla, maar de Georgiërs verloren uiteindelijk nog met 4-3. Thuis domineerde Dinamo de hele wedstrijd, met een logische 2-1 tot gevolg. In de eerste helft creëerde Dinamo enkele knappe kansen, terwijl Wisla maar niet aan doel van de Georgiërs geraakte. Toch stond de aanvangsscore bij de rust nog op het bord.

Meteen na de rust kreeg Dinamo dan toch loon naar werken. De Schotse scheidsrechter floot voor penalty na een fout van Baszczynski. Bovendien mocht de Pool met rood inrukken. Nemsadze zette zich achter de bal en twijfelde niet: hij legde de 1-0 binnen. Enkele minuten later scoorde Kakaladze de 2-0. Frankowski scoorde nog tegen, maar Wisla kon in de laatste tien minuten niet meer scoren. Zurawski trapte nog op de paal, maar het bleef bij 2-1. Wisla verlaat zo Europa al na één ronde.