Van de Duitse ploegen enkel Bochum uitgeschakeld

Bochum heeft het als enige Duitse ploeg niet kunnen waarmaken. In een rommelige wedstrijd kon het slechts één keer scoren en dit was uiteindelijk onvoldoende.

De eerste helft had niet veel om het lijf buiten wat gevechtsvoetbal van beide kanten. Op slag van rust floot de scheidsrechter een ingebeelde fout en uit de vrije trap die daarop volgde kon de thuisploeg scoren via Maltritz. Niet verdiend maar Standard op achtervolgen aangewezen.

De tweede helft ging verder met het "kick and rush"-voetbal en nog enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen erbovenop. Telkens  was Deflandre erbij betrokken: eerst trok hij Wosz neer in de zestien en later mocht de Standard-kapitein nog een ellenboogstoot uitdelen aan Edu.

Zo bleef alle mogelijk bij de 1-0-stand en in de toegevoegde tijd maakte Curbelo er 1-1 van na een flater van Edu in de verdediging. Standard verder naar de volgende ronde en Bochum blijft met lege handen achter.

VfL Bochum:  van Duijnhoven - Colding, Kalla, Knavs, P. Bönig - Maltritz, Zdebel - Wosz - Preuß, Lokvenc, Bechmann - Trainer: Neururer

Standard Lüttich:  Runje - Deflandre, Onyewu, Dragutinovic, Leonard - Walasiak, J.R. Curbelo, Geraerts, van Dooren - Sergio Conceicao, Tchite - Trainer: D'Onofrio