Wat met de rode kaart van Éboué?

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Wat met de rode kaart van Éboué?
Foto: © SC

Emmanuel Éboué kreeg vorige zondag tegen Lierse een rode kaart op aangeven van de vierde scheidsrechter. Op de televisiebeelden blijkt er niks aan de hand te zijn met Éboué. Daaruit blijkt dat Junior een duw gaf aan iemand van Lierse. Ondanks het feit dat Junior toegaf dat hij een duw gaf komt scheidsrechter Vervecken niet op zijn standpunt terug.

Vervecken: "Neen, ik heb de tv-beelden niet gezien. Omdat bewuste fase buiten mijn gezichtsveld gebeurde en ik mijn assistent in zulke omstandigheden hoor te volgen. Ik heb wel gehoord dat Junior inderdaad Milenkovic duwde. Ik heb ook gehoord dat Eboué op de tv-beelden niets verkeerds heeft gedaan. Maar wie zegt dat dat wat mijn assistent zag, niet aan het oog van de lens is ontgaan. Misschien zag mijn assistent iets dat de camera niet zag. Ik blijf dus bij mijn standpunt."

Beveren is alvast niet van plan zich neer te leggen bij een eventuele schorsing. Het liet al weten meteen in beroep te gaan wanneer Éboué een schorsing zou krijgen.

Helleputte: "De tv-beelden maken alles toch duidelijk, dat ben ik de scheidsrechter kort na de wedstrijd nog gaan zeggen. Junior gaf Milenkovic een lichte duw. Hij ging in de fout. Klaar. Maar Eboué heeft niets misdaan. Als Eboué wordt geschorst, gaan we zeker in beroep."

De vierde scheidsrechter is blijkbaar niet de beste vriend van Beveren. Vorig seizoen werden er ook al eens twee spelers van Beveren uitgesloten op aangeven van de vierde official. Omgekeerd blijkt de formule niet te werken. Want het natrappen op Beverse spelers vlak voor de bank wordt al een aantal keren dit seizoen niet gezien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties