Het geheim van SK Beveren?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Het geheim van SK Beveren?
Foto: © SC

Sponsor Biodynamics pakte gisteren uit met een persconferentie over "het geheim van Beveren". Het Oostendse bedrijf heeft voor Beveren een heel doordacht begeleidingsproces met producten van Sportstech uitgewerkt. Op het menu staan voedingssupplementen, sportdranken en Creaxxel. Dat laatste is een product op basis van het controversiĆ«le creatine. Volgens trainers en spelers bij Beveren zijn de prestaties er enorm op vooruit gegaan sinds ze creatine nemen. De spelers zouden vooral veel minder last hebben van een fysieke terugval in de tweede helft.

Creatine is een spierversterkend middel. Het verhoogt vooral de explosiviteit tijdens korte hevigere inspanningen. Het is ideaal voor voetballers die vaak met een hoge intensiteit bezig zijn. In de natuur zit het vooral veel in vis. Creatine staat niet op de lijst van verboden middelen, maar is wel omstreden. In te grote hoeveelheden zou het gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Veel sporters willen niet geassocieerd worden met creatine.

Toch wordt het door veel sporters gebruikt. Sportstech werkt onder andere samen met atleten Joeri Jansen, Tom Compernolle, Tom Van Hooste, Veerle Dejaeghere en wielerteam Mr.Bookmaker (Frank Vandenbroucke). Vooral in het voetbal wordt creatine veel gebruikt. Niemand praat er graag over, maar er zijn zelfs in vierde klasse ploegen die hun spelers creatine laten innemen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties