Stad Gent mee in bestuur van AA Gent

Ronny anthonis
| 0 reacties
Stad Gent mee in bestuur van AA Gent
Foto: © SC

De stad Gent krijg een zitje in de raad van bestuur van voetbalclub AA Gent. De stad kan zo mee toezicht houden op de activiteiten van de club.

De stad Gent wordt via het Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf (SOB) al mede-eigenaar van het nieuwe stadion van AA Gent. De club zal het stadion huren van de stad die de gronden op de Groothandelsmarkt tussen de E17 en de E40 ter beschikking stelt van de club. Voor de financiering van het stadion zoekt het SOB nog enkele privƩ-investeerders. Normaal gezien moet AA Gent vanaf het seizoen 2006-2007 zijn intrek nemen in het nieuwe stadion.

Momenteel zit de stad Gent samen met het planningbureau Optima aan tafel met vier investeerders. Het stadion zal wel minder spectaculair worden. Ivan De Witte wil echter niet kiezen voor een minimumoplossing. Het nieuwe stadion zou sowieso wel 20.000 zitjes moeten tellen. 

De Witte maakte ook nog bekend dat de nieuwe NV die AA Gent zal beheren, zo goed als schuldenvrij van start kan gaan. Volgend jaar zou van de schuldenberg nog 4 tot 5 miljoen euro overblijven. Bij zijn aantreden als clubvoorzitter enkele jaren geleden keek AA Gent nog aan tegen een schuld van 23 miljoen euro. Dankzij het nieuwe stadion wil AA Gent de omzet optrekken van 6,5 tot 9 miljoen euro per jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties