Beveren is klaar voor de strijd

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Beveren is klaar voor de strijd
Foto: © SC

Ondanks het 2-1 verlies op het veld van Charleroi, lijkt Beveren klaar te zijn voor zijn wedstrijd tegen Stuttgart in de Uefa beker.

Het stadion is momenteel nog in volle verbouwing maar alles zal op tijd klaar zijn, zo meldt veiligheidsverantwoordelijke Koen Van Hal.

Van Hal: "Vakken F en I, die normaal enkel staanplaatsen bieden, zijn helemaal omgebouwd tot enkel zitplaatsen. In totaal zijn er zo 2.200 extra plaatsen gecreëerd, wat de totale capaciteit op 8.000 plaatsen brengt. Het is de bedoeling om ze af te breken als het Europees avontuur voorbij is. Voor de wedstrijden in de competitie zou het nadelig zijn om enkel zitplaatsen aan te bieden. Dan kunnen er minder toeschouwers binnen."

De ticketverkoop verloopt ook vlot. Er zijn slechts nog zo'n 750 duo-tickets over. Hierdoor zal de thuiswedstrijd tegen Benfica ook zo goed als uitverkocht zijn. Een financiële opsteker voor de club. Woensdag is het secretariaat nog tot 20u open, donderdag tot 16u.

Het 2-1 verlies op Charleroi was geen goede repetitie, toch is er maar weining spanning te vinden bij de spelers en de technishe staff.

Helleputte: "Dit Stuttgart is een heel stevig geheel, een fysieke ploeg die ook technisch erg sterk is en de nadruk legt op snelle balwisselingen. Vooral hun spitsen Kuranyi en Cacau sprongen me in het oog. Het zal voor ons dus zaak worden de boel achteraan gesloten te houden en zelf druk naar voren te proberen zetten. Door vooraan balvast te zijn, moeten we zo de druk op onze defensie kunnen verlichten."

Helleputte vreest geen afstraffing. "Nee, zeker niet. We gaan het zeker moeilijk krijgen tegen de Duitsers, maar schrik is een slechte raadgever. We hebben eigenlijk weinig of niks te verliezen, dus ben ik ervan overtuigd dat we een goede prestatie gaan neerzetten."


Sanogo: "Na een sterke eerste helft kregen we het na de rust moeilijker om die openingen te vinden. Charleroi wou vooral die gelijke stand verdedigen en kwam nogal gelukkig op voorsprong. We hebben daar helaas nooit een antwoord op kunnen vinden."

Beveren staat ondertussen slechts op de veertiende plaats in de competitie. Te laag voor een ploeg met zulke kwaliteiten. "Dat is inderdaad te laag voor ons, maar we moeten nu even de knop omdraaien. Donderdag staat er eerst een belangrijke confrontatie tegen Stuttgart op het programma. Dit is een ploeg van een ander kaliber waar we uit een ander vaatje zullen moeten tappen. Het is toch de bedoeling van iedereen om ook op Europees vlak hoge ogen te gooien. De belangstelling is enorm en voor club, spelers en bestuur komen er nu belangrijke weken aan. Eens we die wedstrijd achter de rug hebben, kunnen we ons weer concentreren op de competitie. Wees maar gerust dat we beseffen dat het daar veel beter moet. Maar laat ons nu maar eens ontploffen tegen de Duitsers. Dat is nu onze eerste betrachting".


Tussen al dat Ivoriaans geweld lopen er ook Belgen. Één daarvan is Kristof Lardinoit. Hij is al enkele weken sterk bezig en ziet dat beloond met een basisstek tegen Charleroi.

Lardenoit: "Ja, dit voelt goed aan. Het vormt een bevestiging van het feit dat ik de laatste weken goed bezig ben. Uiteraard hoop ik ook tegen Stuttgart te mogen starten. Dat zou echt prachtig zijn."

Laat ons alvast hopen voor goede resultaten voor al onze Belgische clubs die ons landje Europees verdedigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties