Lyon wint verdiend

Lyon moest vanavond op bezoek bij Fenerbahçe. Het won er met 1-3 en wordt leider in groep D.

De leiders uit de Franse competitie startten in een 4-3-3 met Coupet in doel, Réveillère, Caçapa, Cris en Abidal in de verdediging, Essien, M.Diarra en Juninho op het middenveld en Malouda en Govou in steun van Wiltord. De Turken startten in een 4-4-2 met Rustu in doel. Balci, Fabio Luciano, Servet Cetin en Umit Ozat waren de verdedigers, Marco Aurelio en Marcio Nobre de middenvelders, T.Sanli en S.Cetin de vleugelspelers en Alex speelde in steun van Van Hooijdonk.

Het was wachten tot de 22ste minuut voor de eerste kans. Govou kreeg de bal aangespeeld door Wiltord en trapte op doel, maar kon de bal niet in het kader krijgen. De eerste Turkse kans kwam er vijf minuten voor het einde van de eerste helft. Tuncay trapte een hoekschop van Alex net naast het doel van Coupet.

De tweede helft begon veelbelovend. Eerst misten Wiltord en Essien hun kans nog, maar Juninho kon wel afwerken en bracht Lyon 0-1 voor. In de 65ste minuut scoorde Lyon weer. Cris bezorgde Lyon een veilige voorsprong, maar Fenerbahçe maakte twee minuten later de aansluitingstreffer. Marcio Nobre hernam de misser van Tuncay en bracht Fenerbahçe terug in de wedstrijd. Vier minuten voor het officiële einde van de wedstrijd scoorde Pierre-Alain Frau, die net de plaats van Govou ingenomen had. Hij mocht een trap van Wiltord hernemen en plaatste de bal rustig in doel. 1-3 en match gespeeld.

Mooie overwinning voor de Fransen, die nu zeven punten hebben en daardoor alleen leider worden in groep D. Manchester speelde gelijk op het veld van Sparta Praag en telt nu vijf punten. Fenerbahçe staat derde met drie punten en Praag heeft door het gelijkspel tegen ManU haar eerste puntje binnen.