Zuid-West-Vlaanderen - D. Zultse VV 3-0

Guillaume Belaey
Zuid-West-Vlaanderen - D. Zultse VV  3-0

Leider DVC Zuid-West-Vlaanderen nam de maat van Zultse via twee doelpunten vroeg in de eerste helft en voegde daar net na de aftrap tweede helft nog een derde doelpunt aan toe.

De thuisploeg wou onmiddellijk Zultse op achterstand dringen en nam de wedstrijd in handen. Christine Saelens illustreerde dit in de 6’ met een doorbraak. Haar gemeten voorzet werd voor de aanstormende Vandenabeele door Sarah Beeckmans in hoekschop geduwd. Bij de daaropvolgende corner werd doelvrouw Libbrecht in haar tussenkomst gehinderd door een medespeelster en tegenstander. De bal stuitte richting elfmeterpunt waar de vrije Kimberley Vandenabeele staalhard raak trof (1-0). Zultse kon zich niet echt herstellen van deze opdoffer.

Centraal balverlies leidt tot een nieuwe infiltratie waarna de in de bres springende ingreep van Celine De Weerd foutief werd bestraft. Bij deze vrije trap knalt Lindsay Versichel op de paal waarna een goed gevolgde Ann Blauwblomme doelvrouw Libbrecht geen kans gaf (2-0).

Zultse begon toen met mondjesmaat die vroege opdoffer te verwerken. Thea de Blaey steekt door naar Lien Vanassche die evenwel over knalt. Het spel begon zich stilaan op het middenveld af te spelen. Evelien Libbrecht kan na een Zuid-West poging in hoekschop verwerken terwijl aan de andere kant Thea de Blaey de vrije Lien Vanassche bereikte. Die staat echter te dicht bij de eerste paal om gevaarlijk te kunnen uitpakken.

In de tweede helft een identiek scenario, Versichel ontfutselt Zultse de bal en stuurde Blauwblomme op de flank weg, haar voorzet werd door Delphine Cael binnen geduwd (3-0). Nadien liet Zuid-West de teugels wat losser en kon Zultse een resem corners afdwingen. De gehoopte tegentreffer kwam er evenwel niet. De beste kans is nog voor de thuisploeg maar doelvrouw Libbrecht pareerde de poging van Lindsay Versichel.