Helleputte: "Dit is geen schande"

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Helleputte: "Dit is geen schande"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de 1-5 pandoering door Stuttgart is men in Beveren niet teleurgesteld. Vooral het goede spel van Beveren maakt veel goed. Het enige wat Beveren zichzelf kan verwijten is dat het zelf niet meer scoorde. Één à twee goaltjes meer hadden niet meer dan rechtvaardig geweest.

Helleputte: "We zijn altijd voetbal blijven spelen, daarvoor moet ik mijn spelers feliciteren. Ik ben niet teleurgesteld. We zijn op een te sterke tegenstander gebotst. Maar 1-5 is te veel. We hadden zelf een doelpunt of twee meer verdiend. Daar waren de kansen voor. Stuttgart is een ploeg die in de Champions League thuishoort. Dan is het geen schande daar tegen te verliezen."

Lardinoit: "Dit was afzien. Stuttgart was gewoon een klasse te sterk. Met 1-5 verliezen is niet plezant, maar gezien de achtergrond is het wel logisch. En het was toch ook een beetje genieten, van de sfeer en van de tegenstander. Die was gewoon veel efficiënter. Op een slecht moment, kort voor rust, slikten we de 0-2. Toen het kort na rust 0-3 werd, was het helemaal voorbij. Toch was dit een nuttige wedstrijd om ervaring op te doen. De gemiddelde leeftijd bij Stuttgart lag een jaar of vijf hoger. Dat zegt genoeg."

Romaric leek ondanks zijn mooie goal nog het meest teleurgesteld. "Ik ben triest. We hadden hier geschiedenis kunnen schrijven, maar Stuttgart was sterker. We hebben de kansen gehad, maar alweer nekt ons gebrek aan efficiëntie de ploeg. We zullen er op moeten trainen, zeker? Voor de match tegen Dinamo Zagreb maak ik mij geen zorgen. Onze trainer zal wel iets bedenken zodat we meer kansen hebben. Het grote verschil tussen de twee teams? Buiten de trefzekerheid viel toch ook op dat de Duitsers veel meer discipline tonen. Daar kunnen we van leren."

Sammer, coach van Stuttgart, was uiteraard tevreden over het resultaat en het spel van zijn ploeg. Hii had ook lovende woorden voor Beveren. "Ik heb zelden een ploeg gezien die bij een achterstand zo goed is blijven voetballen. Uiteraard ben ik blij met de winst. Maar ik ben ook tevreden dat ik een goede match heb gezien. Van beide elftallen, wel te verstaan."

Beveren heeft zeker nog kans om door te stoten naar de volgende ronde. In de wedstrijd tegen Stuttgart konden er alleen maar punten gewonnen worden. De wedstrijd op Zagreb zal meer duidelijkheid brengen of Beveren een kans maakt om Europees te overwinteren. We duimen alvast dat Beveren binnen twee weken drie punten meebrengt uit Kroatië.







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties