Voorbeschouwing JL: 10de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 10de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

DE COMPETITIE ALS REDMIDDEL VOOR DE 'EUROPESE NUL OVER DE HELE LIJN'

Dit moet zowat de pijnlijkste Europese tweedaagse geweest zijn die ik ooit meemaakte als liefhebber van het Belgische voetbal. Club Brugge speelde Sinterklaas, Standard reikte Steaua een helpend hoofd en Beveren, tja, de logica werd op de Freethiel gerespecteerd. En dan zwijgen we nog over het rampvoetbal dat paarswit dezer dagen op het voetbalplein ten berde brengt. Deze tiende speelronde in de Jupiler League zal vooral bij de Belgische topclubs sluimerende vuurtjes - en in Brussel uitslaande branden - moeten blussen.

Laten we beginnen met het doodzieke Anderlecht. Dat krijgt een uitgekookt Genk op bezoek dat zijn kans ruikt. Net zoals in het Jan Breydelstadion twee weken terug met Brugge kunnen ze het paarswit erg moeilijk maken. En Genk maakt een grote kans tegen een team waar Zitka wedstrijd na wedstrijd flaters begaat, de verdediging lekt als een zeef, het middenveld niet weet van welk hout pijlen gemaakt en een aanval dat ofwel niks van vertrouwen heeft of met zijn gedachten al op Stamford Bridge of Old Trafford zit. Supporters van Genk: maak u klaar voor een feestelijke avond.

Club Brugge is niet ziek maar wel erg ongelukkig tegen Dnipropetrovsk. In de competitie slikten ze na negen duels nog maar vier tegendoelpunten, maar in het verre mijnland dat Oekraïne is drie in één wedstrijd. "Sinterklaas was vroeg dit jaar", voegde Sollied er cynisch aan toe. Maar tegenstander La Louvière is al even uitgekookt als Dnipro en is een moeilijk te bekampen tegenstander als ze het spel mogen ondergaan. Het speelt een type Frans voetbal en dat ligt Club helemaal niet. Bezorgt de groenwitte club uit het 'zwarte land' de vice-landskampioen een 'zwarte week'?

Standard trekt naar het Kiel waar het geen Roemenen maar een stel Brazilianen voor zich krijgt. Een speltype dat de Rouches beter moet liggen. Bij Germinal Beerschot staat Cadu al een tijdje droog en wil hij Balaban niet verlossen van dat gouden balletje op zijn rug. De ratten draaien trouwens iets minder vlot dan in het begin van de competitie. Als het zo verder gaat, spelen de Antwerpenaars de competitie uit zonder verdere ambities. Of stunten ze tegen Standard, dat in België op dreef is.

Met VfB Stuttgart kunnen de Ivoriaantjes niet dollen, met een minder stugge tegenstander als Cercle Brugge kan dat wel lukken. Hoewel, verleden jaar misschien maar in deze jaargang toont 'de ploeg van 't stad' dat ze één jaar rijper zijn geworden en goed hebben ingekocht. Dat resulteerde ondertussen in een knappe rangschikking. Of groenzwart het tegen de truukendoos van Beveren kan redden, valt nog af te wachten. Vorig jaar ging Cercle wel heel vlot voor de bijl tegen de mannen uit Beveren.

En dan komen we als laatste uit bij een nieuwe zespuntenmatch zoals er op Staaien nog een paar zullen gespeeld worden. Tegen KV Oostende wilde het voor St.-Truiden niet lukken, maar Brussels moet voor de bijl. Maar Johan Vermeersch, de Brussels-preses, wil niet meer verliezen en gaf veldmaarschalk Ferreira de opdracht zijn troepen te motiveren voor winst op de Truiense heide. Motiveren was ook de taak van generaal Wilmots zodat het geelzwarte legioen met het mes tussen de tanden de winst op eigen terrein binnenhaalt. Benieuwd welke voorzitter straks zijn trainer kielhaald? Of is die eer naar wekelijkse gewoonte weggelegd voor de scheidsrechter?

Resten nog:

AA Gent - SC Charleroi
De buffalo's ontgoochelden op het Lisp en zijn hun supporters revanche verschuldigd tegen de onversaagde kampioen der uitwedstrijden.

VC Westerlo - Exc. Moeskroen
Twee ploegen die razendsnel uit de startblokken schoten maar daar de laatste tijd de tol voor betaalden.

KV Oostende - Lierse SK
De generale repetitie voor het bekertreffen van volgende maand. Een psychologisch steekspel aan 't zeetje dus.

AEC Bergen - SC Lokeren
Wijst Daerden de ploeg van Di Rupo de weg naar succes? Of moet Bergen het kind van de rekening worden na het ongelukkige verlies vorige week tegen Club Brugge?





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties