Analyse Kortrijk terug in gevarenzone

Yves Decock
Kortrijk terug in gevarenzone

KV Kortrijk verkeert terug in de onderste regionen van het klassement na het zware 4-1 verlies op SK Deinze die een einde maakt aan de reeks nederlagen.

Kortrijk startte goed en duwde Deinze tegen eigen doel. Maar doelman Sengier van Deinze keepte vlekkeloos op kansen van Aelbrecht,Chen en Salou. De defensie van Deinze vangde hun echter goed op en counterde heel scherp. Delaere kon op het halfuur de 1-0 binnenprikken nadat de grensrechter een buitenspelfase niet gezien had. Sengier had nog een klasseparade in huis op een pegel van Aelbrecht en de score bleef dan ook 1-0 met de rust.

Na 5 minuten in de tweede helft miste Salou een reuzekans toen hij alleen op doel mocht afgaan. Daarna zakte Kortrijk ineen nadat Da Silva er knap 2-0 van maakte na 55' spel. Een kwartier later was het weeral raak,dit keer was het De Langhe die de 3-0 op het bord knalde. Kortrijk kon nog even dreigen nadat Ampe onderuit werd gehaald in de 16 en Herman zijn 7de treffer van het seizoen mocht binnentrappen vanop de stip. Maar dit kon het Deinze feestje niet verknallen want het was Glorieux die 12 minuten voor tijd 4-1 scoorde en zo de kers op de taart zette voor SK Deinze.