Besiktas klopt Athletic Bilbao

Anthony Van der Planken

Besiktas heeft thuis de drie punten gepakt tegen Athletic Bilbao. De Turken klopten hun tegenstanders met 3-1.

Besiktas nam een uitstekende start. De mannen van Del Bosque kregen kans na kans, maar zagen dat aanvankelijk niet beloond met een doelpunt. Op het halfuur wist Ali Günes dan toch de score te openen. De Turk wist een uitstekende voorzet van John Carew binnen te werken. Besiktas bleef domineren, maar aan de rust stond het nog steeds 1-0.

Vlak na de pauze kreeg de thuisploeg een koude douche. Ezquerro scoorde bij zijn eerste balcontact al meteen de gelijkmaker. Besiktas leek even van slag, maar Carew zorgde al gauw voor algemene opluchting in Istanbul. Met de 2-1 herlanceerde hij zijn ploeg. In blessuretijd scoorde Akin nog de 3-1, zodat Besiktas een perfect debuut maakt in de UEFA-Bekerpoules.