Lazio onderuit bij Middlesbrough

Ronny anthonis

Middlesbrough bleek op eigen veld sterker te zijn dan het Italiaanse Lazio Roma. Twee goals van Boudewijn Zenden deed de Italianen de das om.

Het eerste doelpunt van Zenden was een afstandsschot, een mooie volley. Het keerpunt van de partij gebeurde echter even daarvoor, Lazio zag dan Giuliano Giannichedda uitvallen met een knieblessure. De Engelsen begonnen dan een ware stormloop richting Lazio-doel, men mocht van geluk spreken dat het slechts 1-0 stond bij de rust.

Middlesbrough bleef ook in de tweede helft onmondig met kansen omspringen, Viduka wrong meerdere kansen om de voorsprong te vergroten domweg de nek om. Zenden deed dat echter twintig minuten voor tijd niet. Zijn kopbal op voorzet van Downing ging mooi voorbij Casazza in doel.

De 2-0 bleef ook na het eindsignaal op bord staan. Lazio heeft nu slechts één punt uit twee wedstrijden en moet daarom zijn twee overgebleven matchen winnen om nog aanspraak te maken om verder te kunnen bekeren.