Smith favoriet voor Schotland manager

Stan Govaert
| 0 reacties
Smith favoriet voor Schotland manager
Foto: © SC

Vanavond wordt er waarschijnlijk beslist wie de benijdenswaardige taak krijgt het zwalpende nationale team terug op de sporen te krijgen. De bookmakers hebben de boeken al gesloten, aangezien volgens hen het bijna zeker is dat Walter Smith de eer krijgt. De 56-jarige Smith, voormalig manager van de Rangers en Everton en assistent van Alex Ferguson bij Schotland en Manchester Utd, heeft ervaring met het Schotse voetbal en is onmiddellijk beschikbaar. 

Verschillende grote namen uit het Schotse voetbal, waaronder sir Alex himself, Kenny Dalglish en Graeme Souness steunen de kandidatuur van Smith. Ook de grote bazen van de SFA hebben een boontje voor hem, waardoor het meer dan waarschijnlijk lijkt dat Smith op 17 november mag plaatsnemen op de bank in het stadion van Hibernian voor de oefenmatch tegen Zweden. Zijn eerste officiele opdracht zou dan volgend jaar tegen Italie zijn, waar Schotland al zijn laatste troeven uitspeelt in de WK kwalificatie na hun schandelijk gelijkspel tegen Moldavie vorige maand.

Als het van de fans afhing kreeg Gordon Strachan echter de job. De onverstaanbare maar grappige manager leidde Southampton naar de Premier League en de FA Cup overwinning. Hij is ongelofelijk populair in zijn vaderland, maar lijkt niet zo happig op de job.

Iedereen is het er echter over eens dat manager van het Schotse nationale team vandaag de dag een van de moeilijkste jobs ter wereld is. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de Tartan Army, maar de werkelijkheid is dat er niet genoeg kwaliteit is om die in te lossen.

Daarom ook beseffen veel Schotten dat Vogts weinig schuld treft. De Duitser nam ontslag na een maandenlange lastercampagne van de Schotse rioolpers (The Scottish Sun & The Daily Mirror) en nadat 'supporters' hem en zijn spelers letterlijk bespuwd hadden na de match in Moldavie. Ondertussen heeft Vogts verklaard nooit meer als coach aan het werk te gaan, maar toonde wel interesse in een job als sportief directeur bij een Bundesliga club.

Om af te sluiten een anekdote over de kleine Duitser die veel beminnelijke Schotten doet glimlachen dezer dagen: na een verloren wedstrijd riep aanvoerder Christian Dailly allerlei lelijks over de scheidsrechter in de spelerstunnel. Op dat moment werd Vogts echter juist live geinterviewd voor TV, maar de camera stond zo gepositioneerd dat men niet kon zien wie zo tekeer ging. Waarop 'McBerti': "Ssht Christian, not in front of ze camera!"


UPDATE: Zonet is bekend geraakt dat Tommy Burns, assistent onder Vogts, de leiding zal nemen over de ploeg tijdens de interland tegen Zweden. De SFA wil in alle rust zoeken naar een opvolger, en zal alle kandidaten contacteren in de komende dagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties