Utrecht onderuit tegen Dnipro

Het Oekraiense Dnjepr Dnjepopetrovsk heeft vanavond voor een kleine verrassing gezorgd in het Uefa Cup tornooi, Dnipro won met 1-2 op het veld van FC Utrecht en komt hierdoor alleen aan de leiding in groep C.

De bezoekers kwamen duidelijk naar Nederland voor een punt. De ploeg gaf amper ruimte weg achterin en Utrecht kon absoluut geen vuist maken tegen de stugge defensie. Het was zelfs Dnjepopetrovsk dat de beste kansen had. Rotan bracht de bezoekers na elf minuten op voorsprong na een snelle counter. Utrecht werd in de eerste helft nooit gevaarlijk en de bezoekers hadden de wedstrijd duidelijk in handen.

Na rust nam Utrecht de wedstrijd nadrukkelijker in handen. De bal werd sneller rond gespeeld en Dnipro leek er wat door te zetten. Toch bleven echte kansen uit, Di Tomasso was het dichtste bij een treffer, maar hij schoot een vrije trap op de lat. Net op het moment dat Utrecht de bezoekers helemaal in een houtgreep leek te hebben, werd Semochko op een zeldzame counter helemaal vrijgelaten. De speler haalde verwoestend uit en doelman Ponk was kansloos: 0-2. Toch deed Utrecht via Douglas nog iets terug, maar het doelpunt viel te laat.

Door de nederlaag ziet het er voor Utrecht heel somber uit. Binnen twee weken moet het op bezoek bij Club Brugge, later krijgt het Zaragoza nog op bezoek. Een zes op zes is sowieso een must en zelfs dat kan te weinig zijn.