Voorbeschouwing JL: 13de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 13de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

WORDT STANDARD DE BOOSDOENER VOOR HUGO BROOS?

Morgenavond krijgt landskampioen Anderlecht alweer een zware brok voorgeschoteld. Nadat de ontplofte bal Hugo Broos nog een aantal dagen langer in het paarswitte zadel hield, kan Standard Anderlecht de dreun verkopen die Anderlecht eigenlijk had moeten krijgen van La Louvière. Desondanks kan de titelstrijd spannend blijven want de ongeslagen leider Club Brugge brengt een bezoek aan de Braziliaanse garde op het Kiel.

Standard speelt woensdag al zijn tweede klassieker van het seizoen. De vorige kraker tegen Club Brugge ligt de Rouches ongetwijfeld nog vers in het geheugen. Met 1-4 en het bijhorende geluk werd Standard door blauwzwart van de mat geveegd. Maar voor de Standard-supporters is het vooral tegen de concurrentie uit Brussel dat moet gewonnen worden. Er wacht Anderlecht alvast een warme ontvangst. Aruna is er morgenavond niet bij maar ook Standard mist zijn schutter Tchité. Het is dus aan beide kanten puzzelen. De 17-jarige Legear kan bij paarswit zijn debuut maken, de heroptredende Wilhelmsson staat wellicht in de spits.

Op het Kiel is Germinal Beerschot er op gebrand om net als vorig jaar Club Brugge lik op stuk te geven. Cadu is na een blessure helemaal terug en toonde dat nadrukkelijk tegen Moeskroen. Maar de Henegouwers zijn Club Brugge niet. De ongeslagen leider slikte nog maar vijf doelpunten in deze competitie en scoort zelf vrij vlot. Zelfs met slecht en flets spel zetten de Bruggelingen de tegenstand vrij simpel opzij. Een ongeschreven voetbalregel zegt dan ook dat je op die manier kampioen wordt. Maar het wordt ongetwijfeld een warme spannende avond voor Club op het Kiel.

Zespuntenmatchen op leven en dood... wat kunnen die tot schitterend vertoon leiden. FC Brussels en de kustjongens uit Oostende werken er morgen één af. Franklin Sleuyter (KVO-voorzitter) sprak al van D-Day voor zijn spelers. Het pleit alvast wel voor hem dat hij zijn trainer Gilbert Bodart blijft steunen. Johan Vermeersch van zijn kant gaf toe dat hij de eigen spelersgroep had overschat. De resultaten spreken er naar en trainer Ferrera moet dan ook roeien met de riemen die hij heeft. KVO en FC Brussels zullen onafhankelijk van het resultaat morgen hoe dan ook tot de laatste snik moeten strijden voor het behoud.

Georges Leekens vraagt zich af of hij wel aan voldoende spelers gaat geraken als hij met de Buffalo's morgen neerstrijkt in het Fenixstadion van RC Genk. Het blijft puzzelen voor 'Mac The Knife" want vorige weekeinde viel nu ook David Van Hoyweghen uit. Maar puzzelen heeft ook zijn voordelen. Wat gezegd van Tim Matthys. De 20-jarige jongeman die vorig jaar nog bij vierdeklasser Zottegem actief was, grijpt voluit zijn kans en vergelijkingen met Sandy Martens steken nu al de kop op. Als Gent het onbevangen aanpakt morgen, maakt het een kans. Orlando Engelaar is het bewijs dat Nederlanders niet per se hoeven te falen in Genk. Na een korte aanpassingsperiode bij de Limburgers vormt hij nu de draaischijf van het elftal. Het resulteerde in een simpele zege tegen Beveren afgelopen weekend. Blijft dit Genk zo voorstomen, dan zit Europees voetbal er dit jaar terug in.

Het Wase water en vuur, Lokeren en Beveren, nemen het woensdag tegen elkaar op in Daknam. Zij waren de verliezers van de vorige speeldag. Vooral Lokeren zette een zeer matige vertoning neer op het veld van St.-Truiden. Ze wisten het blijkbaar zelf ook wel en dat leidde bij Tailson tot irritatie en frustratie. De rode kaart zal hem binnen enkele weken wellicht tot de winterstop van de Belgische velden bannen. Bij Beveren zitten de Ivorianen meer met hun gedacht in Ivoorkust. Niet onbegrijpelijk want voor de familie daar, daar doen ze het allemaal voor. Maar het heeft invloed op de resultaten en dat maakt het er voor Beveren nu niet makkelijker op, zeker niet na de 6-1-pandoering van Zagreb.

Resten nog:

Cercle Brugge - SK Lierse
Bij groenzwart hebben ze warempel de derde stek in het vizier. Maar er moet eerst gewonnen worden van Lierse dat goede met minder goede periodes afwisselt.

La Louvière - St.-Truiden VV
Bij La Louvière geen adidas-ballen want het leidt alleen maar tot frustratie. De stunt zat er in op Anderlecht maar het toeval besliste anders. Nu de batterijen opladen tegen St.-Truiden dat langzaam uit het diepe dal kruipt.

Excelsior Moeskroen - SC Charleroi
Hoera! Alweer op verplaatsing spelen voor Charleroi. En tegen Moeskroen wordt het beslist geen onmogelijke opdracht. 

VC Westerlo - AEC Bergen
Jos Daerden heeft het geluk niet aan zijn kant. Maar... Aliyu Datti blijkt de goal weer te weten staan en dat biedt toch perspectieven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties