Emilio Ferrera blijft aan het roer

Filip Van der Elst
| 0 reacties
Emilio Ferrera blijft aan het roer
Foto: © SC

Emilio Ferrera is nog zeker één week de sportieve baas bij FC Brussels. Sommige bronnen kondigden eerder het ontslag van de ex-trainer van RWDM en Lierse aan. Maar, voorzitter Johan Vermeersch bevestigt dat Ferrera zeker tot zondag, dan speelt Brussels op Gent, in het kader van de Beker van België, de trainer blijft.

Na die wedstrijd zal er een evaluatie volgen. Eind vorige week en in de loop van de volgende week vonden / vinden er bij Brussels gesprekken plaats met de trainersstaf en al de spelers. "Een totale check-up van het technische gedeelte", heet dat volgens Vermeersch. "Ik wil alle klokken horen. We zitten in een neerwaartse spiraal, er is een duidelijk gebrek aan vertrouwen. We moeten dringend weer één blok vormen. Onze positie is niet dramatisch maar we staan onder hoogspanning. De trainer moet dichter bij de ploeg gaan staan. Ferrera heeft enorm veel capaciteiten en futuristische ideeën over voetbal, maar je moet het ook kunnen overbrengen, hé. Het heeft geen zin je top heel hoog te zetten als je spelers heel laag zitten."

Maar hij viseert niet alleen de trainer, ook de spelers moeten beginnen nadenken: "Ook de spelers moeten voor de spiegel gaan staan. Ik ben niet bang om ook daar de bezem door te halen als dat nodig blijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties