Éboué over zijn transfer naar Arsenal

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Éboué over zijn transfer naar Arsenal
Foto: © SC

Gisteren werd bekend dat Éboué tijdens de winterstop verhuist van Beveren naar het Engelse Arsenal. Hiermee komt een droom uit voor de Ivoriaanse verdediger. Hij tekende een contract voor 4,5 jaar. Het feit dat hij sinds kort de dubbele nationaliteit Ivoriaan/Belg heeft, bracht alles in een stroomversnelling. Met dat document op zak krijgt hij immers probleemloos een arbeids- en verblijfsvergunning.

Zaterdag was hij al op bezoek in Arsenal.

Éboué: "Ik was gestresseerd toen ik er toekwam. Arsène Wenger stelde me meteen gerust. Hij zei me dat hij op mij rekent vanaf 1 januari en ik capaciteiten heb om het te maken. Als een van de beste trainers van de wereld zoiets tegen je zegt, ben je onder de indruk. Ik ben fier, ja. Dit is een droom. Toen ik naar Europa kwam, was het mijn wens om voor een grote club te spelen."

Momenteel bevindt Éboué zich in een omgeving waar al zijn vrienden aanwezig zijn, na de winterstop zal dat wel anders zijn. Toch ontmoet hij er een oude bekende. Kolo Touré is reeds twee jaar een vaste waarde bij de Gunners.

Éboué: "Mijn grote broer zei me al dat hij me zal rondleiden. Ik panikeer niet snel, maar het zal toch wat zijn om te kunnen spelen aan de zijde van Thierry Henry en Patrick Vieira. Ik besef ook dat ik nog veel werk heb en deze transfer ook te danken aan mijn maats en alle mensen in Beveren.'

Met de transfer zal Beveren alvast een aardig centje bijverdienen. Nadeel van transfer is echter het sportieve gedeelte.

Coach Helleputte: "Een zwaar verlies. Maar Manu is klaar voor deze stap. Hij was voor het seizoen al op stage bij Arsenal en werd nadien wekelijks gevolgd door iemand van de club. Over twee, drie jaar zie ik hem als de vaste rechtsachter van Arsenal.

Volgens geruchten zou Straatsburg interesse tonen voor Romaric. Straatsburg kocht eerder al Arthur Boka van Beveren. Helleputte hoopt alvast op versterking. Die kan komen uit Ivoriaanse hoek of vanuit Londen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties