Hearts verslaat verrassend FC Basel

Stan Govaert
| 0 reacties
Hearts verslaat verrassend FC Basel
Foto: © SC

Hearts of Midlothian versloeg gisteren enigszind verrassend het Zwitserse Basel op eigen veld. Ondanks de constante druk van Basel konden de Schotten in de slotminuten de 3 punten meegraaien.

De Zwitsers begonnen best aan de partij met vroege kansen voor Hagel en Jimenez (Jimmy voor de vrienden). Na een kwartier had het moeten 1-0 zijn toen Craig Gordon een schot van Delgado op het hoofd van Rossi duwde. Deze kopte het leer gewoon terug naar de verbouwereerde Schotse goalie. Dennis Wyness opende de score na een mooie aanval van de ploeg uit Edinburgh, maar de Zwitserse keeper werd het zicht geblokkeerd door Ramon Perreira die duidelijk buitenspel liep maar de bal niet beroerde. Opnieuw een betwiste goal door die buitenspelregel, waar de Uefa maar geen duidelijkheid in krijgt.

International Steven Pressley behoedde zijn ploeg dan voor een tegendoelpunt door een schot van Chipperfield te blokkeren. In de tweede helft verhoogden de Zwitsers de druk en Gordon moest enkele keren goed tussenkomen op pogingen van Chipperfield en Carignano. Even later scoort de Argentijn wel met een goedgeplaatste kopbal: 1-1. Twee minuten voor tijd trapt Neilson zijn ploeg naar de overwinning, met zijn eerste goal ooit voor Hearts. De Schotten vieren feest, de Zwitsers blijven verweesd achter. 

Hearts heeft nu 3 punten en mits winst thuis tegen Ferencvaros kwalificeren ze zich voor de volgende ronde. Basel blijft op 1 en krijgt het moeilijk met nog een verplaatsing naar Feyenoord voor de boeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties