Newcastle vlot een ronde verder

Yves Dekoning

Na een vlotte zege in Sochaux is Newcastle al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde van de Uefa Cup. In Frankrijk werd het 0-4 voor de Magpies.

Geen van beide teams had dit seizoen al een tegendoelpunt moeten slikken in de Uefa Cup. Sochaux begon het sterkst aan de wedstrijd, maar tegen de gang van het spel in bracht Lee Bowyer Newcastle op voorsprong. Na 29 minuten spelen scoorde de middenvelder zijn eerste goal van het seizoen. Hierna kwamen de Magpies steeds beter in de wedstrijd.

Vlak na rust werkte Shola Ameobi een voorzet van Olivier Bernard in doel. Jeremy Mathieu miste voor de thuisploeg een strafschop. De Fransen gingen nog op zoek naar een punt, maar in de 75ste minuut viel het doelpunt aan de overkant. Craig Belllamy werkte een counter koel af na prachtig samenspel tussen Kieron Dyer en Aaron Hughes. Laurent Robert krulde in de laatste minuut nog een vrije trap voorbij doelman Teddy Richert en legde zo de eindstand vast op 0-4 in het voordeel van Newcastle.

Sochaux: Richert, Paisley, Diawara, Daf, Mathieu, Pitau, Lonfat (Boudarene 17), Oruma, Isabey (Diarra 84), Ilan, Menez (Santos 57).

Newcastle: Given, Bernard, Bramble, Hughes, Elliott, Bowyer (Dyer 62), Butt, Ambrose (Taylor 90), Milner (Robert 80), Ameobi, Bellamy.