Profliga wil alle competitieduels op tv

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Profliga wil alle competitieduels op tv
Foto: © SC

De Profliga blijft druk bezig met de verkoop van de televisierechten voor de volgende seizoenen. Voorzitter Jean-Marie Philips wil de rechten graag in verschillende pakketten verkopen. Als elk pakket een koper vindt, kunnen we straks alle wedstrijden op televisie volgen.

Momenteel zitten de televisierechten nog bij VTM, Canal+ en RTBF. Vanaf het seizoen 2005-2006 kan daar verandering in komen, want dit seizoen zal de Profliga haar rechten opnieuw van de hand doen. Daarvoor zijn er een hoop gegadigden: VRT, VTM, VT4, Canal Plus, RTBF, RTL, Belgacom én Telenet. Zelfs enkele buitenlanders tonen interesse. Zij zullen minstens één van de volgende vijf pakketten moeten kopen:

Pakket 1 (voor alle zenders):
Twee wedstrijden per speeldag die rechtstreeks worden uitgezonden. Dit geldt alleen voor de eerste 32 speeldagen. Op de 33ste en 34ste speeldag is er een mogelijkheid om meerdere wedstrijden te volgen (op half scherm, bijvoorbeeld). Ook de rechten voor de Supercup en het Gala van de Profvoetballer zitten hierin vervat.

Pakket 2 (voor alle zenders):
Eén wedstrijd per speeldag die rechtstreeks wordt uitgezonden tijdens de eerste 32 speeldagen. Eén match de laatste twee speeldagen behalve diegene die al in het eerste pakket zitten. Het recht om magazines zoals Goal! (VTM) uit te zenden.

Pakket 3 (voor zenders met pay-per-view mogelijkheden):
Je kan kiezen welke wedstrijd je bekijkt behalve de matchen die al in de eerste twee pakketten zitten. De laatste twee speeldagen kan je alle wedstrijden volgen. Magazine net voor het weekeinde om de komende speeldag te presenteren.

Pakket 4 (voor alle niet-betaal zenders):
Voetbalmagazine op zondagavond.

Pakket 5 (voor alle zenders):
Voetbalmagazine op weekdag als het niet in concurrentie komt met eerste twee pakketten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties