Dames Zultse VV - DV Borgloon 5-0

Guillaume Belaey
Dames Zultse VV - DV Borgloon   5-0

Beide ploegen konden zich geen verliesbeurt veroorloven zodat zowel Borgloon als Zultse vor de aanvallende kaart kozen. Zultse trok echter aan het langste eind…

Voor Zultse was er geen sprake van een studieronde. Na goed 4’ speelde Joke Verlinde Thea de Blaeij aan. Thea kende geen genade en met een treffer van ongeveer 20 meter liet ze de Borgloonse doelvrouw Anneke Wijnants voor het eerst nakijken. Borgloon legde zich bij deze opener niet neer en ging op zoek naar de gelijkmaker Elke Meers kon even later vrij aanleggen maar haar schot belandde op het doelhout (7’).

De supporters kregen dan een evenwichtige eerste helft te zien waarbij Zultse iets gevaarlijker uit de hoek kwam. Sofie Lefebvre kon The de Blaeij op de flank aanspelen. Haar voorzet kon net niet door Sarah Verschaeve worden ingekopt (15’). Aan de andere kant liet Annelies Gonnissen zich opmerken met een verre trap maar doelvrouw Stevens was attent (23’). De overige kansen in de eerste helft waren voor Zultse. Davina Callens kon na een combinatie met Lefebvre-de Blaeij, vrij aanleggen maar Wijnants was paraat. Lien Vanassche kreeg iets voor rusten een nieuwe kans maar besloot op Wijnants (41’). Verder zoefde een vrije trap van Davina Callens net over de kruising.

In de tweede helft moesten de supporters 10 minuten wachten op een eerste kans. Davina Callens kon Lien Vanassche in stelling brengen maar ze besloot naast. Even later kon de ingekomen Gijbels van een onnauwkeurigheid bij Zultse profiteren maar ook doelvrouw Karolien Stevens toonde  zich een waardig sluitstuk. Borgloon begon dan langzaam het middenveld in te nemen en creëerde drie kansen. Hierbij moest Stevens tweemaal redden terwijl een bezoekende vrije trap nipt naast ging.

Borgloontrainer Claude Streber voelde dat de gelijkmaker om de hoek lag en opteerde voor een viermansvoorlijn. Desalniettemin nam Zultse echter de wedstrijd in handen waarbij Thea de Blaeij de ingekomen 15-jarige Debbie Vandemaele aanspeelde maar die zag haar poging door Wijnant in hoekschop geduwd (72’). De thuisploeg bleef de lakens uitdelen maar kon voorlopig daar geen verlengstuk aan breien. Het betekende evenwel uitstel van executie voor de bezoekers. Thea de Blaeij knalde van ver de verdubbeling op het bord (74’) om nadien de buitenspelval omzeilende Debbie Vandemaele te bedienen die met haar eerste competitiedoelpunt de stand op 3-0 bracht.Nadien zorgde de assist van Vandemaele voor een vierde treffer via Lien Vanassche (haar negende van het seizoen). In de slotminuten zette de Blaeij met haar derde doelpunt de forfaitcijfers op het bord: 5-0.