Raymond Goethals overleden

Jo Beckx
| 0 reacties
Raymond Goethals overleden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zes december 2004 zal ingaan als een zwarte dag in de Belgische voetbalgeschiedenis.

Raymond Goethals is vandaag overleden. Goethals was 83 jaar en leed al lange tijd aan een slepende ziekte. De Brusselaar was een gerenomeerde trainer en analyst. Hoogtepunt in zijn carriere was de Beker der Landskampioenen, die hij in 1993 won met het Franse Marseille. De "tovenaar" was keeper bij Daring Brussel en Racing Brussel. Daarna begon hij zijn trainerscarriere bij Borgworm, vervolgens ging hij naar Sint-Truiden. Van 1968 tot 1976 was hij bondscoach van de Belgische nationale ploeg.     

In 1972 werd hij met de Rode Duivels derde op het Europees kampioenschap. Met RSC Anderlecht won hij vervolgens de Beker der Bekerwinnaars in 1978, een jaar voordien had hij met de Brusselse club de finale verloren.
Bij zijn terugkeer naar paars-wit in 1987 won hij 1 landstitel en 2 Belgische bekers. Tussendoor had hij kort in Brazilie en Frankrijk gewerkt, maar ook bij Standard. Met de Rouches werd Goethals twee keer kampioen en bereikte hij opnieuw de finale van de Beker der bekerwinnaars. 

In 1990 haalde Bernard Tapie hem naar Marseille waar hij dus in 1993 het hoogtepunt bereikte in zijn loopbaan. Hij won de finale van de Champions League met 1-0 van AC Milan. Tot slot eindigde hij in schoonheid met een laatste landstitel met Anderlecht. 

De jaren daarna was hij nog regelmatig op tv te bewonderen voor zijn analysen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties