Analyse RSC Anderlecht nieuwe leider

Guillaume Belaey
| 0 reacties
RSC Anderlecht nieuwe leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 14de speeldag zorgde RSC Anderlecht voor de verrassing door Eva’s Kumtich van de leiding te verdringen. Dat kon omdat de vice-kampioen met ruim verschil het topduel tegen de Kumtichse Eva’s won.
 
Blijkbaar een bevestiging dat de Brusselse ploeg momenteel op hoog niveau speelt. Vooral in de eerste helft bleek de thuisploeg, aangemoedigd door talrijke fans, outstanding. In prille aanvangsfasen demonstreerde Anneleen Segers dit met de openingstreffer al baalde men bij Kumtich voor een niet toegestane ,,terechte’’ strafschop op Wendy Roden die allicht de wedstrijd een ander uitzicht had kunnen geven. De verdubbeling viel overigens op het kwartier via Wendy Migom. Nog voor rust slikte Kumtich een derde treffer via Gertie Van Humbeeck en bleek deze topper zo goed als gespeeld. Anderlecht loste na de herneming enigszins de teugels, Kumtich trachtte nog weerwerk te bieden. In een geharrewar voor het Kumtichse doel zorgde Van Humbeeck voor een vierde treffer waarna de partij totaal verwaterde. Op het uur knikte Kathy Van Panken het eerreddertje binnen.
 
In een ander belangrijk duel voor wat betreft het degradatiedebat scoorde Dames Zultse VV een hoopvolle zege tegen DV Borgloon. De thuisploeg legde van meet af aan de bezoekers een hoog tempo op. Joke Verlinde lag aan de basis, Thea de Blaeij was de afwerkster. Borgloon reageerde gevat hoewel de poging van Elke Meers op het doelhout spatte. Zultse bleef de meeste kansen afdwingen maar kon vooralsnog dit bonus niet verdubbelen. Na de hervatting gingen beide ploegen resoluut hun kans want winnen betekende geruster ademhalen. De thuisploeg moest evenwel geduld oefenen tot in het slotkwartier om via de Blaeij (2), de 15-jarige Debbie Vandemaele (1ste competitiedoelpunt)  en Lien Vanassche (9de competitiedoelpunt) die lang begeerde zege vast te leggen.
 
In het duel om de vijfde plaats moest Sinaai Girls bij Stand. Luik haar meerdere erkennen. Vooraleer de Wase bezoeksters beseften dat de wedstrijd op gang was gefloten hadden Maude Coutereels en een afgeweken poging via verdedigster Katrien Van Rooy een dubbel verschil op het bord geprikt. En toen na 20 minuten Cecile Carnol een derde keer raak trof dacht men Sinaai uitgeteld. Niet dus want met een bewonderenswaardige wilskracht sloegen de bezoeksters via Martine De Witte tweemaal terug en dat zorgde weer voor hoop in de Wase gelederen.
Na de hervatting ging Sinaai op zoek naar die gelijkmaker maar kende brute pech wanneer doelvrouw Ellen Van Trier en verdedigster Soetkin Vervliet tegegn mekaar aanliepen en een sluwe Aline Zeles dit genadeloos afstrafte met een vierde doelpunt. Maude Coutereels zorgde nog voor een vijfde treffer waarna Stand. Luik in de slotfase in numerieke minderheid viel wegens de uitsluiting van Zeles (2xgeel). De nederlaag kon Sinaai Girls echter niet meer ontwijken.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal boekte tegen middenmoter Dames Eendracht Aalst een vrij moeiteloze zege. Dit keer stond Kristel Verelst niet aan het kanon dan wel de dartelende Femke Maes die met drie treffers voor de doodsteek zorgde.  Kristien Elsen, Niki De Cock (strafschop) en Catherine Gijbels zorgden voor het half dozijn. Marijke De Rouck scoorde vanop de stip het eerreddertje.
 
Hekkensluiter Hewian Girls Lanaken verdedigde zich met moed en lef maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de rake trefkracht van Oud-Heverlee Leuven. Via de snelle Davina Philtjens probeerde Lanaken indruk te maken maar dat werd snel afgezwakt door de bezoekende openingstreffer via Marijke de Saint-Hubert. Ondanks Lanaken weerwerk leverde deerde dat OHL niet om via Fanny Kimpe en opnieuw de Saint-Hubert de thuisploeg het onmogelijke van haar betrachtingen te doen inzien. Net voor rust scoorde Ingrid Van Herle met een gestrekt schot voor een vierde doelpunt.
In de tweede helft scoorde Van Herle een vijfde keer en pas dan kon Sahertian tegenscoren. Het half dozijn kwam op naam van Kimpe terwijl Philtjens een tweede keer tegenscoorde.
 
Zuid-West-Vlaanderen handhaafde zich bij de topvijf na moeizame winst tegen Vlimmeren Sp. In het Forestierstadion beet immers Vlimmeren fel van zich af. Zuid-West weliswaar veel balbezit maar de echte kansen waren voor de bezoeksters. Zo moest thuisdoelvrouw Willeke Willems met een parade een poging van Annelies Cornlissens in hoekschop duwen. Slechts op het halfuur stak de thuisploeg de neus aan het venster waarna bezoekster Veronique Besauw een lijnredding moest uitvoeren zodat een doelpuntenloze eerste helft werd afgesloten.
Na de herneming bleven de bezoeksters georganiseerd voetballen al eiste Zuid-West meer balbezit op. Het eerste bezoekende schoonheidsfoutje werd evenwel door An Blauwblomme omgetoverd naar de openingstreffer. Nadien miste Hilde Clessens van een niet de gelijkmaker. En die zat er blijkbaar op aan te komen want Stephanie Cooymans kwam oog in oog met Willems maar haar geplaatste bal ging totaal de mist in. Dat liet aan de overzijde Zuid-West niet onbenut. In het slotkwartier plaatste Wendy Seynaeve immers de doodsteek met enige onbewuste medewerking want via een verdedigster ketste haar poging naar de verdubbeling en…exit Vlimmeren Sport.
 
Bij Lentezon Beerse kraaide Opex Girls Oostende voor een cruciale uitzege onder leiding van nieuwe trainer Erik Van Opstal. Al na acht minuten mocht Oostende juichen toen Segers een corner van Hullebus in de kruising deponeerde. Op het kwartier schreeuwde de kustploeg tevergeefs om een strafschop. Ongeveer halfweg kwam Beerse alsnog langszij via een afgeweken bal. Na de hervatting moest de Beerse-doelvrouw knap tussenkomen maar was even later machteloos toen Ternier drie belaagsters uitschakelde en De Rammelaere de verdubbeling aanbood. Beerse liep nadien dicht tegen de gelijkmaker alhoewel de kustploeg evenzeer aanspraak kon maken op een derde treffer. Maar zoals een Oostende woordvoerder het verwooordde :,,mooie zege maar één zwaluw maakt de lente niet!’’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties