Voorbeschouwing JL: 16de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 16de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoogspanning in het Astridpark, de rivaal komt langs



De 16de speeldag zou wel eens als resultaat kunnen hebben dat alle spanning voorlopig uit de competitie verdwijnt. Zelfs Anderlecht-coryfeeën zoals Gilles Van Binst twijfelen eraan dat paarswit de blauwzwarte armada uit Brugge iets in de weg kan leggen. Lorenzo Staelens verwoordde het als volgt: "Het middenveld van Club is té goed". Het is aan de landskampioen om te bewijzen dat dit allemaal zever is en wie weet is de Brusselse trein dan weer vertrokken voor een spetterende tweede ronde.

Het Astridpark is een vulkaan die al het hele seizoen rommelt. Na de wedstrijd tegen Inter was het nu weer Lamine Traoré die de ploeg openlijk bekritiseerde. Het lijkt een straatje zonder einde te worden. Broos moet wellicht Deschacht missen nadat die zijn rug blesseerde in Italië en zal met een nooddefensie moeten aantreden. En toch zal voor de neutrale voetballiefhebber RSC Anderlecht de competitie moeten redden. Bij aartsrivaal Club Brugge zijn de spitsen uit vorm alleen valt dat niet op omdat iedereen scoort. De Bruggelingen swingen van zege naar zege en zullen er alles aan doen om niet op de eerste nederlaag sinds 16 januari 2004 te stoten. De aanloop naar de topper in de media is alvast gelopen zoals Raymond Goethals het wilde: "nie zievere, speulen"

De andere duels staan een beetje in de schaduw van de klassieker. AA Gent dat thuis Standard ontvangt is een wedstrijd die meer aandacht verdient. Het is de topper onder de subtoppers. Standard veegde vorige week de vloer aan met Beveren. Met dezelfde ingesteldheid over een gans seizoen en Standard solliciteert openlijk naar de Champions League. Georges Leekens realiseert dezer dagen wonderen met de Buffalo's. Zelfs met een resem beloften kon hij drie punten halen bij de stugge seizoensrevelatie La Louvière. Als Gent terug op volle sterkte is in de terugronde gaan we nog wat meemaken.

Met Lierse SK tegen SC Lokeren krijgen we een wedstrijd tussen twee clubs met elk hun problemen. De donderwolken raken volgens Lierse-voorzitter Vets opgelost boven het Lisp, maar dat hoorden we hem vorig jaar ook meerdere keren verkondigen. We blijven de man geloven op zijn woord. Bij Lokeren is Roger Lambrecht het slechte voetbal van zijn club kotsbeu en trainer Franky Van der Elst moest het ontgelden. Het is in ieder geval een publiek geheim dat Lokeren niet bepaald in een goede vorm steekt en het is niet ondenkbaar dat die goede vorm pas zal terugkeren na een meer dan welgekomen winterstop.

Over slechte vorm gesproken, Cercle Brugge bakt er tegenwoordig niets meer van. In die mate zelfs dat het al even geteisterde FC Brussels met vertrouwen kan afzakken naar het Jan Breydelstadion. De dood van de vriendin van Cercle-speler Viane heeft de club erg aangegrepen en heeft een enorme invloed op de spelprestaties. Maar Cercle had er positieve energie moeten uit putten. Groenzwart snakt meer dan om het eender welke eersteklasser naar de winterstop. Bij FC Brussels hopen ze nog op een paar punten voor de koopjesperiode en op Cercle vallen die misschien wel uit de lucht.

RC Genk maakt dit weekend de moeilijke verplaatsing naar Charleroi. Het is wennen dat de Zebra's hoog in het klassement staan. Vorig jaar werd het een spectaculaire wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi. Zeven doelpunten (4-3) waarbij Charleroi nog een achterstand wist op te halen. Overigens zijn verplaatsingen naar het zwarte land nooit een makkie voor de Limburgers. Zowel de uitwedstrijden naar La Louvière en Bergen zijn voor Genk geen hapklare brokken.

Resten nog:

St.-Truiden VV - Germinal Beerschot
Staaien wordt terug een onineembare vesting nu er weer vlot de maat wordt genomen van de tegenstand. De Kielse ratten stuntten niet tegen Anderlecht en moeten een 0 op 6 proberen te vermijden.

SK Beveren - VC Westerlo
De Ivorianen lijken van hun melk na de Europese pandoeringen en pakken geen punten meer. Westerlo lijkt nu van match naar match te hobbelen en pakt mee wat er mee te pakken valt.

KV Oostende - AA La Louvière
Verliezen van de B-ploeg van AA Gent... Gaone zal het niet erg gevonden hebben. Nu ze niet meer mogen winnen kunnen ze misschien de kustjongens de drie punten cadeau doen, een vervroegd kerstgeschenk uit de Borinage.

Exc. Moeskroen - AEC Bergen
Les Hurlus contre les Dragons... wat gaat dat geven. Vorige week maakte Moeskroen brandhout van Cercle en Marc Schaessens hoopt alvast op winst tegen zijn ex-ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties