Basel naar laatste 32

Daniel Jamro
| 0 reacties
Basel naar laatste 32
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord moest zijn laatste wedstrijd in Zwitserland afwerken.   Mits winst kon Basel nog doorstoten naar de volgende ronde.   Indien er met 2 doelpunten verschil zou gewonnen worden zouden ze zelfs groepswinnaar kunnen worden.   Trainer Ruud Gullit liet enkele basisspelers rusten, aangezien de deelname van de Nederlanders in de volgende ronde als een feit was.   Hierdoor stond Buffel nog eens aan de aftrap. 
 
In de eerste helft was het spel van de Nederlanders zwak.  De meer aanvallend ingestelde technische spelers hadden het heel moeilijk op het patattenveld van Basel.
Hierdoor moest het gevaar wel van de thuisploeg komen.  Tot 2 maal toe werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van Gimenez.  Ook stond Mtililga goed opgesteld om een bal vanop de doellijn weg te werken.  Van Feyenoordse kant was er in de eerste 45 minuten maar 1 kansje, toen Kalou langs schoot.
 
De 2de helft was een verlengde van de eerste. Basel was veel gevaarlijker.  
Verschillende keren mocht doelman Lodewijks zichzelf bewijzen.  
Na 50 minuten spelen kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken toen Carignano een voorzet van Hernan Rossi aan de 2de paal binnenkopte.
Feyenoord probeerde iets aan de achterstand te doen maar de spelers gingen er toch niet voor de volle 100 % voor, blijkbaar zaten een paar al met de gedachten in het Zuiderpark.
Zo bleef het in Basel 1-0.
Ondanks deze nederlaag, wordt Feyenoord groepswinnaar waardoor het een club dat derde geworden is, in de volgende ronde zal ontmoeten.

De wedstrijdstatistieken kan je hier terugvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties