Lokeren wint in Utrecht

Anthony Van der Planken

Lokeren heeft op het veld van FC Utrecht voor een aangename verrassing gezorgd. De Waaslanders wonnen met 0-1.

Al na drie minuten werd het thuispubliek opgeschrikt door een penalty. Utrechts doelman
Joost Terol voorkwam echter een vroege achterstand. Luttele minuten later was Terol opnieuw attent, dit maal op een afstandsschot.

Toch was het niet al Lokeren dat de klok sloeg. Ook de thuisploeg kwam in haar galawedstrijd aan kansen toe. Zo kopte Schut net naast op een hoekschop en werd het schot van Dave Van den Bergh geblokkeerd. Uiteindelijk was het toch Lokeren dat wist te scoren. Op slag van rust maakte Marc Hendrickx de 0-1.

Utrecht trachtte na de rust iets te doen aan die achterstand, maar met het jonge team dat trainer Foeke Booy tussen de lijnen bracht, lukte dat niet. De 0-1 bleef zo tot het einde op het scorebord, waarmee Lokeren een knappe eerste oefenoverwinning boekt.