Analyse Titelstrijd wordt spannend

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Titelstrijd wordt spannend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op deze 17de speeldag werd nog maar eens benadrukt dat de titelstrijd niet een  eentonig gedoe wordt zoals vorig seizoen. Dat werd zaterdag jl in koele cijfertaal uitgedrukt. Men kan zelfs spreken van een hergroepering waarin landskampioen R. Wezemaal slechts een achterstand van drie punten heeft op leider Anderlecht. Kumtich en Zuid-West-Vlaanderen blijven vooralsnog met twee punten minder op vinkenslag liggen. Blijkbaar kan niemand in ’s lands hoogste klasse concreet zijn meesterschap bezegelen.
 
Koploper RSC Anderlecht kwam net als Oud-Heverlee gehandicapt aan de aftrap. De OHL-thuisploeg opteerde voor countervoetbal terwijl de leiders het combinatievoetbal prefereerden. Het resultaat was navenant want de kansen waren op minder dan één hand te tellen aan beide kanten. De bezoekers beten de tanden stuk op de honkvaste thuisdefensie terwijl de gastvrouwen zelden ofte nooit de spitsen konden bereiken. Evident dat de beginscore uiteindelijk als eindscore werd vastgelegd.
 
Volgens Beerse-bron werd de partij tegen Zultse er eentje van de gemiste kansen waarin uiteindelijk Lentezon het laken naar zich toehaalde. In een gelijkopgaande aanvangsfase kon de thuisploeg dreigen via Anja Poels. Halfweg eerste helft drong Zultse scherp aan maar doelvrouw Lien Molenberghs wist het gevaar te bezweren. In het derde kwartier kreeg Veerle Cauwenberghs twee rijpe kansen maar telkens had Zultse-doelvrouw Libbrecht het laatste woord. Derde kans was wel raak via Maureen De Keyser.
 
In de tweede helft startte Zultse met enkele kansjes hoewel de afwerking door de thuisploeg werd waargenomen. Een knap uitgevoerde aanval rondde Dorothy  Van Renterghem flegmatiek af. De bezoekers ging toen massaal de aanvalstrom betokkelen. Hierbij kende Dorien Truyens pech met een knaller op de deklat. De slotfase verliep adembenemend want nadat Demeyer vanop de stip de aansluitingstreffer scoorde zou deze even later voor een open doel over kopppen. Ook Beerse kende via Sarah Glazemaekers geen meeval want deze besloot op de lat terwijl Van Renterghem in de rebound over doel kogelde. Het betekende alvast geen onverdiende thuiszege.
 
In deze spannende thriller kon Zuid-West-Vlaanderen pas in  de slotminuten een taai Sinaai Girls voor schut zetten.
Aanvankelijk mistten de Wase bezoeksters want ZW-doelvrouw Willeke Willems verhinderde dat Sarina Heirbaut opende. Beide ploegen bleven voorlopig mekaar bestoken via goed gegroepeerd voetbal. Nadat Christine Saelens aanvankelijk een kans verknoeide trof Lindsay Versichel raak. Tot bij rust kon veel middenveldspel de kijkers maar matig boeien.
 
Na de hervatting viel de gelijkmaker alsnog uit de lucht. Een voorzet van Hadewijch Heyrman wist ,,hazewind’’ Angelique De Wulf om te zetten in de gelijkmaker. Zuid-West kreeg nog twee kansen: eerst verpatste Wendy Seynaeve een reuzekans voor een open doel, nadien trof Saelens binnenkant paal. Toch zou Wendy Seynaeve dit allemaal herstellen door met een heerlijk lob Sinaai-doelvrouw Ellen Van Trier aan de grond te nagelen en de winninggoal te scoren.
 
Borgloon hield in de eerste helft goed stand tegen landskampioen Wezemaal. Desalniettemin was deze periode van een laag niveau. De bezoeksters bleken de meest offensieve ploeg. Daarin knalde Niki De Cock op de paal, Femke Maes schoot op de doelvrouw terwijl ook Kristien Elsen het Borgloonse sluitstuk niet kon passeren.
 
Na de koffie bleef het aangenaam want Borgloon gaf het beste van zichzelf want Wezemaal-goallie Donvil moest enkele malen attent reageren. In een rommelige ,,scrimmage’’ trof Femke Maes raak en ging Wezemaal te  snel op zoek naar de verdubbeling. De thuisploeg voelde meteen dat er meer instak dan maar enkel verweer te bieden. Even voor het slotkwartier stelde Ellen Gielen immers gelijk. 

Blijkbaar bleek niet enkel Wezemaal aangeslagen want bezoekster Femke Maes kreeg geel. In de slotfase trof Niki De Cock onderkant deklat, in de herneming deed Maes dat nog eens over waarna Annelies Timmermans toch verdubbelde. Een doelpunt die als een dolk pal in het Borgloonse hart werd geplant. De thuisploeg zakte in mekaar zodat Karen Meeus en de thuisdoelvrouw een poging van Niki De Cock in eigen doel duwde.
 
Een verzwakt Hewian Lanaken was geen partij voor een geestriftig en knap combinerend Oostende. Bij rust hadden, na enkele gemiste kansen, Segers, Ternier, Jacques en Farzyn de bezoeksters uitgeteld.
 
In de tweede helft kon de kustploeg in dit eenrichtingsverkeervoetbal  met treffers via Metsu, De Rammelaere, Battel, Bulcke en alweer Rammelaere net geen dubbele cijfers vastleggen.
 
In de heenronde liep Eva’s Kumtich op een gasbek bij Stand. Luik. Dit keer lieten de Eva’s het  niet  zo ver komen. Nochtans nam aanvankelijk Stand. Luik het initiatief in handen. Dat leidde vrij snel naar de openingstreffer via Ebodaghe. Kumtich reageerde gevat want toen Sindy Put de deklat trof was Kelly Nyns er als een kip bij om gelijk te stellen. Een gelijkmaker die Kumtich naar een hogere versnelling deed schakelen. Even voor rust werd dat overigens kunstig omgetoverd in een voorsprong via opnieuw Nyns en Cindy Versauw.
 
Na de hervatting trachtten de Waalse vrouwen de thuisploeg onder druk te plaatsen maar dat leverde geen rijpe kansen op. Het was integendeel een gedreven Kumtich dat op het uur na een strafschopfout op Brenda Das vanop de stip via Wendy Roden met een vierde treffer Stand. Luik de rekening aanbood.
 
Het bedreigde Vlimmeren Sp. liet zich intimideren noch imponeren door E. Aalst. De eerste minuten waren weliswaar voor de bezoeksters. Heel lang duurde dat niet want Vlimmeren herstelde langzaam het evenwicht. Op het kwartier kwam overigens de thuisploeg op voorsprong. Een combinatie via Marianne Moens-Hilde Clessens kwam uiteindelijk bij Annelies Cornelissen die niet aarzelde. 

Na rust stelde Aalst gelijk hoewel deze gelijkmaker om onduidelijk redenen niet werd gevalideerd. Halfweg leek Vlimmeren op weg een kostbare zege te boeken toen in een onwaarschijnlijk slot Clessens vanop de stip de verdubbeling naast trapte. In de toegevoegde tijd gebeurde dan het onwaarschijnlijke:een Aalsterse hoekschop kreeg de thuisdefensie maar niet uit het doelgebied. Bezoekster Jaimie De Roose velde meteen met de gelijkmaker een onverdiend Vlimmerense vonnis.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties