"The rifle" naar Birmingham

Jan Martynowski
| 0 reacties
"The rifle" naar Birmingham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birmingham City, de club van Nico Vaesen, haalde op het nippertje nog Walter Pandiani binnen. De Uruguyaanse topspits wordt voor 5 maanden geleend van Deportivo La Coruña. 

De 28-jarige spits wilde graag weg uit Riazor, omdat hij niet niet meer in de gratie lag bij coach Irureta. Andere geïnteresseerde ploegen waren stadsgenoot Aston Villa, Manchester City, Newcastle en Fiorentina. La Coruña vroeg een som van zo'n 6 miljoen euro, maar dat had geen enkele club over voor de spits.

Gezien Pandiani zelf absoluut wilde spelen, werd er dan maar besloten hem uit te lenen tot het einde van het seizoen, zonder aankoopoptie. 

Steve Bruce, manager van Birmingham krijgt dan toch zijn topspits. Eerder had hij al geprobeerd Craig Bellamy binnen te halen, maar dat lukte niet. De vreugde van Bruce is begrijpelijk:  zijn aanwinst scoorde in 128 wedstrijden in de Primera Division liefst 50 maal.  Vorig seizoen nette hij daarbij zes doelpunten in de Champions League, onder andere in de onwaarschijnlijke wedstrijd tegen AC Milan (4-0 winst na 4-1 verlies).

De transfer werd vijftig minuten voor de deadline afgerond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties