Voorbeschouwing JL: Inhaalwedstrijden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: Inhaalwedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inhaalwedstrijden met belang

Vrijdag -en zaterdagavond staan drie competitiewedstrijden en één bekerduel op het programma. Op competitieniveau zijn het aartsbelangrijke wedstrijden om het tweede CL-ticket te bemachtigen. Standard - Genk is een rechtstreekse confrontatie, Bergen kan Anderlecht dieper het moeras induwen.

AEC Bergen moest normaal de paarswitte brigade van Anderlecht ontvangen de week nadat Anderlecht rivaal Club Brugge van de mat veegde. Brussel was toen te klein, want paarwit leek het goede voetbal terug te hebben gewonnen. Bergen, toen doodziek, was maar wat blij toen het veldje van Charles Tondreau ondergeregend was. Anderlecht brieste en zag de wedstrijd uitgesteld. De tweede poging in januari ging ook al niet door. Bergen bleek plots springlevend te zijn (met een rist nieuwe spelers die niet speelgerechtigd zijn vanavond), Anderlecht herviel in zijn ziekte. Wat moet dat nu opleveren? Bergen zonder nieuwelingen kan profiteren van de positieve spiraal waarin Les Dragons zich nu bevinden en Anderlecht een nieuwe tik bezorgen. Anderzijds kan Anderlecht zich relanceren tegen Bergen, maar er is geen enkele aanleiding om in beterschap te geloven.

Standard ontvangt in een rechtstreeks duel om de tweede plaats de Limburgse buren van Genk. Commotie genoeg bij de heenwedstrijd, in die mate zelfs dat beide clubs vonden dat ze recht hadden op de overwinning door een pak niet gefloten strafschoppen of gegeven rode kaarten. Wie gelijk heeft, laat ik in het midden. Standard en Genk zijn ploegen in een positieve spiraal maar vooral Genk kan een goede zaak doen bij winst. Standard zou bij verlies toch al enkele (cruciale) lengtes moeten prijsgeven.

In de schaduw van bovenstaande duels staat ook St-Truiden VV - AA Gent geprogrammeerd. Ook daar zorgde regen enkele weken terug voor een afgelasting. St-Truiden speelt voor het eerst onder het duo Guy Mangelschots-Peter Voets na het ontslag van senator-trainer (een combinatie enkel in België mogelijk) Marc Wilmots. Het Waalse Kampfschwein van weleer lijkt alvast niet geslaagd in zijn eerste trainersopdracht en hopelijks voor hem wacht er geen carrière à la Lorenzo Staelens in trainersland. De Gantoise is een beetje op de sukkel de laatste weken en lijkt na de komst van de toppers af te stevenen op een onbeduidende plek ergens in de linkerkolom van de klassering.

Voor één keer nemen we er ook een bekerwedstrijd bij: Lierse SK - SC Charleroi. De heenwedstrijd was niet de meest vredelievende in zijn soort. Scheidsrechter Bréda kreeg de Pallieters tot ontploffen. Twee rode kaarten (De Roeck en Fassotte) waren hun deel. Revanche dus en Lierse heeft twee doelpunten nodig om zich te kwalificeren maar dan mag Yves Van Der Straeten er zelf geen laten passeren. Met wat hij vorige week tegen Anderlecht liet zien, mag dat ook geen probleem zijn. Lierse speelt zijn wedstrijd zonder gevulde hoofdtribune. Wat als het dak instort? En kleedkamers, tja dat worden containers als noodoplossing vrezen we.







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties